De aardpeerbloem

De aardpeerbloem is een primitieve aardappel die nog in ontwikkeling is. De aardpeerbloem heeft vele synoniemen toegereikt gekregen. Onder deze synoniemen vallen onder andere; de aardpeer deze term kennen we bijna allemaal wel waar veel mensen dan aan moeten denken is vooral een peer die dan uit het weiland komt, verder topinamboer deze term wordt vooral gebruikt in het noorden van het land denk hierbij aan Leeuwarden en aan Friesland in zijn geheel, de knolzonnebloem dit is echt een Amsterdamse term die in het noordwesten van het land wordt gehanteerd. De Amsterdammers vonden de aardpeerbloem een vreselijke uitspraak en maakte hier zelf dan de knolzonnebloem van, een uitleg van een Amsterdamse heer was dat hij het gewoon lekker vond klinken en tot slot de Jeruzalem artisjok. De naam heeft te maken met de joden, dit komt vooral doordat de aardpeerbloem een grote rol speelde in het verleden van de mensheid rond het jaar nul maar hier later meer over. De benaming aardpeerbloem is te refereren met het verleden van deze aardpeerbloem. De aardpeerbloem werd namelijk voor het eerst voor de westerse mensen dan aangetroffen in zuid Amerika door Samuel Champlain. De aardpeerbloem werd voor het eerst aangetroffen door Samuel in 1605 toen het continent Amerika pas was ontdekt. Het verhaal hieromheen is erg bloederig en wel leuk om te weten.
Het verhaald van de vondst van de eerste aardpeerbloem was razend populair de afgelopen decennia’ s . het verhaal luidt namelijk dat Samuel door zijn eigen bemanning was achtergelaten in de zoals nu bekende amazone. Samuel werd achtergelaten door zijn bemanning omdat hij een oplichter en slavenhandelaar was. Er wordt verteld dat hij kleine zwarte baby’s graag misbruikte en dat hij zijn bemanning niet wilde betalen. Eenmaal op een missie die door Samuel zelf werd bedacht vluchtte zijn bemanning en lieten ze Samuel achter. Samuel probeerde zijn weg terug te vinden maar kwam terecht op een berg waar hij de aardpeerbloem. Hij nam een paar aardpeerbloemen mee voor zijn weg naar huis want hij vond de aardpeerbloemen zo lekker dat zijn zakken waren gevuld. Onderweg naar huis kwam hij een paar reizigers tegen die hem hielpen op de terugweg. Eenmaal toen Samuel terug was in de bewoonde wereld wou hij zijn bemanning straffen maar werd een paar dagen later helaas zelf vermoord, vermoedelijk door een lid van zijn oude bemanning.
De aardpeerbloem wordt gerelateerd met het oude verleden dat zich rondom Jeruzalem speelde. De aardpeerbloem werd als een offer naar de mens gestuurd om ze de gevluchte mensen te helpen zodat zij konden eten. Namelijk toen Mozes op de vlucht was voor de Romeinen en de Egyptenaren moest hij door de woestijn reizen. Natuurlijk is er in de woestijn geen eten of dergelijke te vinden. God stuurde aardpeerbloemen nar de plek waar hun waren om zo hen te voorzien van voedsel zodat ze zouden overleven.
De aardpeerbloem heeft een aardig dunne schil en is daarom ook erg makkelijk te bereiden. Doordat met vaak opziet tegen het schillen van dit soort bloemen is het juist een geruststelling dat het niet hoeft.

Vergelijkbare artikelen

Eierdooier recept

6 jaar geleden 0

Glazuur maken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.