Opleiding mannen kappers

Wanneer ben je gekwalificeerd voor een baan als kapper?

Een kapper of een barbier heeft passie voor zijn werk echt vakmanschap. Een kapper is een eeuwenoud beroep. Het is een echte arbeid. Het beroep kapper is weer wat populairder geworden. Het werk van een kapper is een echt vak waar je hard en passie toch wel moeten liggen mocht je willen slagen in het vak.

Vaardigheden als barbier

Natuurlijk moet je veel meer in je mars hebben dan alleen passie en wilskracht. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog een goede training nodig en bepaalde vaardigheden die horen bij het werk van een barbier. Je kunt nu naar de kappers opleiding maar na een jaar blokken op school ben je er nog lang niet. Het barbier zijn is een vak en dat leer je alleen met echt arbeid leveren en dus heel veel oefenen. Zelfs met 15 jaar ervaring valt er echt nog heel wat te leren. Ook ben je afhankelijk van trends en hoe makkelijk jij je hierop aanpast. Is er een nieuw kapsel in de mode? En kun je dit niet namaken dan kan het zijn dat je klanten verliest of slechte recensies en reviews krijgt.

Kapper of barbier

Soms lijkt het inderdaad dat er een hype is. Er zit dan ook zeker wel groei in het aantal barbiers. Mede doordat je als mannelijke knipper nu een barbier wordt genoemd in plaats van een kapper. Een mannelijke kapper wordt namelijk vaak geassocieerd met homo en een goede knipper terwijl een barbier meer als stoer wordt gezien terwijl in feite het precies dezelfde ambacht betreft. Het is dus de associatie die veel mannen weghield van het kapper worden en het barbier dat de deur weer een stuk verder open zet.

Rijk worden als kapper

Het werk van een barbier is een echt ambacht. Als iemand die een echt ambacht uitvoert zal je nooit echt rijk kunnen worden. Je zal dus ook niet heel rijk kunnen worden aangezien je tijd, energie en moeite op geld erg gelijk zit. Wil je rijk worden dan moet je met een minimale inzet zo veel mogelijk geld verdienen. En met een baan in de ambacht is dat niet mogelijk. Bijvoorbeeld een bakker kan niet een klein aantal broden maken en de prijs op honderd euro per brood zetten of een broodmachine maken waarbij hij duizenden broden maakt, maar dan heb je veel te veel broden en mensen gaan naar de bakker voor vers handgemaakt brood.

De opleiding naar kapper worden

Heb je dit artikel gelezen en denk je dan nu nog steeds ik wil graag kapper worden dan je naar het ROC in Amsterdam. Op het ROC in Amsterdam doe je een BOL-opleiding van maximaal 2 jaar. Je gaat hierbij dus meer naar school dan dat je de praktijk ingaat. Tijdens de opleiding leer je wikkelen, föhnen, herenkapsels stijlen, je leert om haren te kleuren. En natuurlijk leer je ook het snijden, het knippen en het scheren van herencoupes. Je traint dus om een fantastische kapper te worden.

Vergelijkbare artikelen

Psychologie

7 jaar geleden 0

Symptoom burnout

6 jaar geleden 0

Opdrukken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.