De toekomst van de auto

Brandstof raakt op en wat nu? Iedereen heeft er wel over gehoord. Als we zo door gaan dan raakt het olie vrij snel op, dit kan zo binnen een aantal jaar gebeurd zijn. Daarom zijn zowel automerken als ontwikkelaars volop aan de slag met het ontwikkelen van duurzaam vervoer.

Een voorbeeld van duurzaam vervoer is de Tesla, een automerk dat in 2003 opgericht is en een jaar later overgenomen is door investeerder Elon Musk. Elon Musk heeft ervoor gezorgd dat hij meerdere modellen elektrische auto’s op de markt heeft gekregen met als resultaat dat deze massaal ingekocht word.

Tegenwoordig hebben de meeste automerken wel een elektrisch model op de markt staan. Je ziet overal wel in iedere wijk een laadpunt staan voor de elektrische auto’s, en elektrische auto’s gaan ook steeds langer mee op hun accu.

Naast het feit dat elektrisch rijden een topoplossing is zijn er ook enkele bedrijven bezig met het ontwikkelen van waterstof, Shell en Toyota zijn hier de twee grootste van. Je zou denken dat waterstof door de verbranding een negatieve uitstoot zou hebben maar dat is niet zo. Het enigste wat uit de uitlaat van een waterstof auto komt is niets meer dan water damp. Daar tegenover staat wel dat het maken van waterstof energie kost. Nog een nadeel is dat waterstof veel ruimte in neem, zo komt er een grote tank in de auto en de tankstation ook.

In Brazilië is het heel normaal om op planten te rijden. Hier maken ze van suikerriet sap Ethanol, jammer genoeg komt hier wel co2 bij vrij en dat is negatief voor het milieu. Daarnaast heeft suikerriet verbouwen enorm veel ruimte nodig en dat is erg onhandig.

Elektrische auto’s hoeven niet alleen opgeladen worden via een oplaadpaal maar dat kan ook via zonlicht. Zonne-energie is natuurlijk niet handig in een land waar het erg grijs is maar in een land zoals Australië is dit erg handig.

Autonoom rijden is een van de toekomstige ontwikkelen die al jaren in de maak is. Zo heeft tesla het een standaard gemaakt in de duurdere varianten. Autonoom rijden houdt in dat je daadwerkelijk achter het stuur kan slapen, want de auto rijdt volledig op zichzelf. Zo hoef je alleen een locatie in te stellen en de rest gebeurd van zelf.  Naast het feit dat automerken hier vol op mee aan de gang zijn gaan ook andere bedrijven zoals google er mee aan de slag.

Natuurlijk verwachten we niet dat de brandstof auto er binnen nu en 10 jaar uit ligt maar de ontwikkelingen hier van zullen ook steeds minder wordt. Daarnaast worden auto’s ook met de dag zuiniger gemaakt. In vergelijking met vroeger hoef je nu maar een beetje te tanken en kan er al gauw veel verder mee komen. Dit is ook een van de redenen geweest waarom het steeds drukker wordt op de weg. Kortom er wordt verwacht dat in de toekomst de auto’s fors gaan veranderen. En dit zal ook veel invloed hebben op het weggebruik en andere vervoersmiddelen.

Vergelijkbare artikelen

Vespa’s

6 jaar geleden 0

Autobedrijf Nio

3 jaar geleden 0

Untitled

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.