Ziekte van Pfeiffer

Ook wel bekend als een vervelende ziekte, de ziekte van pfeiffer wordt ook gezien als de mononucleosis infectiosa of klierkoorts genoemd. Het is een virale infectie en wordt onder andere ontstaan door de teken. De ziekte is ontdekt door Emil Pfeiffer en naar zijn naam benoemt naar eigen verzoek.

Risicogroep

Meestal komt de ziekte voor bij een bepaalde doelgroep. Het komt vaak door je omgeving of bepaalde insecten. De ziekte maakt je erg moe en zorgt voor lusteloosheid veel mensen gaan door een hel maar het is ook weer niet zo erg. Mensen die deze ziekte hebben moeten goed uitrusten en kunnen bepaalde medicatie vragen bij de dokter of bij de lokale huisarts. De volgende groepen kunnen er erg veel last van krijgen:

  • Volwassenen boven de 50.
  • Jonge kinderen rond de 5/10 jaar.
  • Bepaalde dieren.

Volwassenen boven de 50 kunnen last krijgen van de ziekte van pfeiffer. Zodra de doelgroep ouder wordt komt er meer bij kijken. De overgang en natuurlijk dat je spieren en botten wat ouder worden. Dit kan zichzelf combineren en kan het tot de ziekte van pfeiffer uitleiden. De overgang zorgt ervoor dat je sneller moe wordt en overgaat naar het ouder worden.

Jonge kinderen rond de 5/10 jaar kunnen last krijgen van de ziekte van pfeiffer. Jonge kinderen kunnen ook beïnvloed worden door buiten. Vaak spelen dit soort kinderen buiten en komen in bosjes of struiken te recht. Voor teken is dit een ideale plek om hun prooi te pakken. Als de teek op de huid zit kan het bloed gaan zuigen. Sommige teken zijn giftig en zorgen ervoor dat de kinderen moe worden en deze ziekte oplopen.

Bepaalde dieren kunnen de ziekte van pfeiffer krijgen. Net zoals jonge kinderen kan het misgaan bij dieren, buiten zijn er veel insecten die dit kunnen overdragen denk aan bijvoorbeeld grote olifanten in de dierentuin of toch meer aan honden in de struiken en katten die buiten liggen te rollen. Allemaal voorbeelden van dieren die in de natuur lekker vrijuit hun gang kunnen gaan. Helaas is de natuur niet altijd mooi voor deze dieren. Dieren kunnen deze ziekte oplopen en geneest niet heel makkelijk vanuit zichzelf, medicatie moet bij de dierenarts worden aangevraagd en kan het minderen.

Symptomen

Er zijn verschillende symptomen die voorkomen bij de mens of het organisme waar het op kan leiden bij de ziekte van pfeiffer. De bekendste symptomen zijn:

  • gezwollen lymfeklieren
  • keelontsteking
  • vermoeidheid

Als je een van deze symptomen heb neem dan contact op met de huisarts zij kunnen je helpen met de medicatie en behandeling. Vanzelf gaat het niet over.

Behandeling

Er is geen bepaalde behandeling bekend bij deze ziekte. Het beste is om voldoende rust te nemen en gewoon even bij te komen. Bij dieren is er wel eventuele medicatie maar wat ook per dier verschilt hoe snel het over gaat.

Conclusie

Pfeiffer is dus een hele vervelende ziekte die niet overgaat met behandeling maar die je dus eigenlijk stom gezegd zelf moet genezen, neem dus voldoende rust en ga lekker genieten van de vrije dag.

Vergelijkbare artikelen

Fitness

6 jaar geleden 0

Fitness tracker

2 jaar geleden

Cosmetica

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.