Tinder

Tinder is een locatie gebaseerde zoek app voor mobiel. Laat gebruikers om rechts te swipen om iemand te liken en links swipen om iemand te disliken. En als allebij kanten elkaar hebben geliked dan kunnen ze met elkaar praten. Tinder wordt meer gebruikt als een dating app om mensen samen te brengen.

Je kan foto’s van elkaar zien en je kan over elkaar lezen in elkaars bio.

Tinder kwam uit in 2012 van het bedrijf Hatch Labs, In 2014 was er per dag 1 miljoen swipes geregistreerd. Tinder is een van de beroemdste dating apps.

Founding

Tinder is uitgevonden door Sean Rad, Justin Mateen, Jonathan Badeen, Joe Munoz, WhitneyWolfe en DineshMoorjani. Whitneywolfe ging weg van tinder om te starten met Bumble.

Tinder begon eigenlijk door campussen te verspreiden en langzaam door meer. De app won in 2013 TechCrunch’sCrunchie Award voor Best New Startup.
Voor Mei 2013, Was tinder in de top 25 lijst van Socialnetworking apps. Na 2016 was Sean Rad de CEO van het bedrijf en Justin Mateen was hoofd marketing.

2014-2015

Op oktober 2014, was tinder over 1 miljard swipes aan het processen, en er waren ongeveer 12 miljoen matches per dag. De gemiddelde gebruiker zou ongeveer uur tot anderhalf uur bezig zijn op tinder.
En er kwam in 2015 een reject button wat was gemaakt voor als je iemand verkeerd zou liken dat je dan je fout kon herstellen.

In oktober 2015, Kwam er de super like dit zou dan aan de andere laten zien dat je haar of hem hebt gesuperliked.

2016

In September 2016 was tinder boost getest in Australië, en het werd live gepubliceerd internationaal in Oktober 2016. De boost addon brengt je profiel naar de top zodat andere gebruikers je kunnen zien voor 30 minuten. Gebruikers krijgen 10x meer kijkers dan normaal. Tinder Plus geeft gebruiker 1 gratis boost per maand. Als je geen tinder plus hebt kan je het apart halen via de app.

Oktober 2016, Tinder opent haar eerste kantoor in SiliconValley.

November 2016, Tinder gaf gebruikers meer opties om hun geslachtsdeel te kiezen in de app settings.
Dit werd uitgebracht voor US, UK en Canada

2017

Maart 2017, Tinder lanceerde Tinder Online, het is een web based tinder versie van de mobiele app, zodat mensen op hun tinder kunnen via laptop of een desktop. Het was eerst live in een paar landen maar nu is het worldwide.

Juni 2017, Tinder lanceerde Tinder Gold, voor members only je kreeg dan exclusive features zoals, Passport, Rewind, Five super likes per dag, UnlimitedLikes, een boost per dag, en meer dingen om je profiel te veranderen. Dit hoef je niet te hebben om tinder te kunnen gebruiken het is iets wat je zelf wilt dan kan je het aanschaffen. De app wordt gebruikt in over 196 landen.

Eigenschappen

  • Swipe is Tinder’s design.
  • Je kan met Instagram connecten zodat je iemands Instagram profiel kan bekijken.
  • Je kan bekijken of je match zelfde vrienden als jij heeft.
  • Tinder gold

Vergelijkbare artikelen

Globusgevoel

12 maanden geleden

Fitness

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.