Symptonen van een burnout

Burn-out is een emotionele en fysieke aandoening. De oorzaken ervan zijn meestal het te veel stress hebben op werk en/of de privésituatie die de aandoening veroorzaakt. De persoon in kwestie is dan erg uitgeput op fysiek vlak en kan weinig moeite opbrengen om een taak te verrichten.

1. Ernstige uitputting

Je kunt nauwelijks opstaan in de ochtend. Er is geen verlangen om iets te doen wat inspanning inhoudt. Alleen de gedachte aan het werk, het doen van wat je goed doet maar overdreven heeft, kan je fysiek ziek maken.

Overmatige werklast

Overmatige werkbelastingen drijven stress en verhindert het lichaam van fysiek herstel en de geest van het aanvullen van mentale middelen. Het leidt tot weinig slaap, slecht dieet, geen lichaamsbeweging, en onbetrouwbare stress, en eet bij het immuunsysteem af. Fysische uitputting leidt tot mentale en emotionele uitputting.

3. Cynisme

Er lijkt niets te zijn, geen gevoel van prestatie meer. Wat vroeger brandstof-trots, service, ambitie, uitdaging, zelfs geld lijkt, is zinloos. Geloof, in het beroep, prestatie, iemand anders, het is zinloos.

4. Emotioneel afvoeren werk

Burnout werd voor het eerst geïdentificeerd in maatschappelijke werknemers, wiens klanten en grote casussen veel meer emotionele middelen hebben opgebrand. Als uw werk intense emotionele eisen inhoudt en er niets is om deze middelen te vervangen of te helpen, kan de constante stress adrenale klieren opdrogen, waardoor er ernstige fysieke vermoeidheid en een gebrek aan verdovende chemicaliën ontstaan om stressors te beheren.

5. Afwezigheid van positieve emoties

Dit is een van de kenmerken van uitbranding. Een hersenen op chronische levens- of dodenwaken van chronische stress fixeert op de waargenomen nood, op bedreigingen, wrok, problemen. Zelfs wat je buitenwerk voelde, voelt zinloos.

6. Catastrofale gedachten

Burnout leidt tot ernstig denken. Het kleurt alles donker en stript de wil en de moeite om de situatie te veranderen. Het stelt op schrikkelijke en slechtste scenario’s op grote schaal af. ‘Ik kan deze baan niet meer doen.’ ‘Ik kan het niet.’ ‘Waarom stoor?’ Het komt allemaal uit een oud deel van je brein dat niet weet hoe je de sociale stressoren van de moderne wereld. Het voedt valse opvattingen, en er zijn geen coping middelen om hen te vechten.

7. Gebrek aan ondersteuning of beloningen

Wanneer u verder gaat dan de plicht van dienst, kan het leiden tot verlies van emotionele en fysieke middelen. U kunt langdurig lang werken, of voor beloningen die u het werk voelen en u de moeite waard bent, maar als er geen uitbetaling is om de extra mijl te gaan, is alles wat overblijft uitputting en wrok. Je komt eraan om jezelf los te maken van iedereen en alles, sociale steun te verliezen, een sleutel bron en geen kans om effectief te voelen, een kernbehoefte. Burnout kan gebeuren in elke industrie, van engineering, gezondheidszorg, administratieve assistenten die voor non-profitorganisaties of zelfs kerken werken. Neem proactieve stappen om uit te komen. Burnout lijkt op het einde, maar het is niet. Met veranderingen in hoe u werkt, denkt en verzorgt, kunt u een volledig herstel doen en de motor onder uw kap terug zetten.

Vergelijkbare artikelen

Fitness

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.