Kentrosaurus

Kentrosaurus

Een van de bekendste dinosaurussen ooit. We praten over de Kentrosaurus. Deze dino was zo eng en gevaarlijk dat iedereen voor hem uit de weg ging. Deze dino leefde als een van de langste tijdens zijn tijdperk en kwam voor in de tijdperk van Jura. Als we kijken naar welke plekken deze dino voorkwam zien we dat Afrika het perfecte leefgebied is voor hem. Waar deze dino zo bekend om stond waren zijn sterke en gevaarlijke stekels op zijn rug. Deze waren erg hard en gevaarlijk. Deze gebruikten hij echter niet veel. Ze zaten niet op een gunstige plek. Ze moesten dus eigenlijk veiligheid en macht uitstralen. Dit was zeker goed gelukt want iedere dino voelde zich wel bedreigd bij zo’n uitstraling.

Periode en tijdperk

 Deze dinosaurus leefde in het wild op gebieden zoals Afrika. Het is spijtig dat deze dinosaurussen zijn uitgestorven want sommige waren echt mooie beesten die veel informatie voor ons uitstraalde. De Kentrosaurus leefde in de tijd van de Jura, de film jurasic park is genoemd naar het tijdperk van de Jura. Dit tijdperk was vooral bekend om zijn aantal land dinosaurussen. Deze dino is ook uitgestorven en heeft niet een echte afstammeling achter gelaten. Andere dino soorten hebben dit wel bijvoorbeeld de wolf of de beer.

Gewicht en lengte

Deze dinosaurus had een hele grote en brede rug. Zijn stekels konden enorm groot worden. Je kon deze stekels vergelijken met grote zware boomstammen. Heel erg zwaar en lang dus. De Kentrosaurus was een echte strijder en was agressief ingesteld. Dat mag ook wel met zo’n gevaarlijke uitstraling. De lengte van deze dino kon verschillen maar was niet echt opvallend. Hij had een middel lengte en dit kon verschillen per geslacht en per periode.

Natuurlijke vijanden

De vijanden zijn eigenlijk niet te peilen bij deze soort. Deze Kentrosaurus was sowieso al agressief ingesteld en maakte geen vrienden. De Kentrosaurus was ook erg agressief naar andere toe. Eigenlijk kan je zeggen dat alle dinosaurussen een beetje op hun hoeden waren voor deze gevaarlijke Kentrosaurus. Als we naar de fossielen en bronnen kijken zien we wel dat de T-Rex wel een goeie vijand was. Deze T-rex was altijd op het land aan het jagen en kwam dus ook deze Kentrosaurus tegen. Echter waren het niet altijd speciale events tussen deze 2. Vaak negeerden ze elkaar of waren het de andere die tegen elkaar strijden.

Dieet en voedsel

Deze Kentrosaurus was een echte alleseter en had geen problemen met eten. Hij kon veel eten en veel variëren. Dit is best wel gek want met veel vijanden zou je eigenlijk op je hoeden moeten zijn. In ieder geval had de Kentrosaurus veel voedsel en kon altijd veel jagen. Hij moest het niet van zijn snelheid hebben maar meer van zijn kracht en slimme gedachtes. Over zijn dieet zien we vooral dat hij af en toe veel sliep. Hierdoor kon hij lekker uitrusten en bijkomen van zwaar werk. Hij werd vaak smaller bij het bovenlichaam als hij niet veel at. Een leuke dino dus.

Vergelijkbare artikelen

The Last of Us

4 jaar geleden 0

Rouwboeket

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.