Sfeerhaard

Sfeerhaard is erg te vergelijken met een open haard, maar toch heeft het wel een groot verschil. Een open haard is een vuurplaats in een huis dat een ruimteverwarming moet voorstellen.

Soorten sfeerhaard

Er zijn allerlei verschillende soorten sfeerhaard.

  • Gel sfeerhaard
  • Ethanol sfeerhaard
  • Elektrische sfeerhaard
  • Gas sfeerhaard met en zonder rookkanaal

Gel sfeerhaard

een gel sfeerhaard lijk erg veel op de Ethanol sfeerhaard. De brandstof van de gel sfeerhaard is erg stroperig. De gel sfeerhaard bevat veel ethanol (alcohol), toch door de toevoegingen wordt de vlam heel wat geler hierdoor gaat de sfeerhaard meer op een openhaad lijken. De brandstof van de gel sfeerhaard is heel wat duurder dan ethanol. Wanneer de gel verbrand wordt, dan komen er veel warmte vrij. De verbranding van de gel dat uit de sfeerhaard komen er heel weinig ongezonde stoffen vrij. Tijdens de verbranding komt een klein beetje geur vrij, dat niet heel erg stinkt. Het is niet noodzakelijk om een schoorsteen te hebben of een ventilatie.

Ethanol sfeerhaard

De ethanol sfeerhaard gebruikt als brandstof: ethanol, zoals dat te zien is in het woord. De ethanol moet niet perse biologisch te zijn, maar het is wel mogelijk. De brandstof ethanol lijkt op het eerst gezicht op water, dus het is erg doorzichtig. Ethanol is een erg brandbare vloeistof, dat bij een verbranding veel warmte vrijlaat. De vlammen van de verbranding heeft een blauwe kleur met wat geel. Het is dus een goede verbranding, want gele vlammen duid aan dat het niet een volledige verbranding is. Door het vlammenspel lijkt dit dus niet op een open haard. Omdat de verbranding zo goed is kan je een biologische ethanol gebruiken, hiervoor heb je geen schoorsteen voor nodig. Het is wel noodzakelijk om een goede ventilatie te installeren.

Elektrische sfeerhaard

De elektrische sfeerhaard voert het vlammenspel uit van de bekende open haard door verschillende technieken, waarbij de basis het licht is. Er zijn twee verschillende elektrische sfeerhaard, een die geen warmte geeft, maar alleen licht en eentje die wel warmte geeft. Er worden op verschillende manieren de vlammetjes gesimuleerd, daarbij worden er vlammenbeelden gebruikt. Door middel van een roterende rol bewegen de vlammen. Een elektrische sfeerhaard is energiezuinig met stroomverbruik en het is milieu vriendelijk.

Gas sfeerhaard met en zonder rookkanaal

Gas sfeerhaard is te vergelijken met een traditionele gas kachel, het enige verschil is dat de ene een sfeerhaard is. De gas sfeerhaard simuleert zoals een open haard . De sfeerhaard straalt warmte af zoals de open haard. Het vlammenspel van de gas sfeerhaard lijkt heel erg op de open haard en dat is zeer prettig. Heel veel mensen schaffen deze ook aan, om die reden. Het enige nadeel van het aanleggen van de gas sfeerhaard is dat je special de gasleiding moet aanleggen en een schoorsteen of afvoer nodig hebt. Het luxe hiervan is dat je de gas sfeerhaard kan bedienen met een afstandsbediening. Je kunt het aan of uit zetten en de vlammen hoogte veranderen. De gas sfeerhaarden zijn in open of gesloten types verkrijgbaar. Wanneer je geen behoefte hebt in rookkanalen, dan is het ook mogelijk om een gas sfeerhaard aan te schaffen die geen rookkanaal nodig hebben.

Elektrische sfeerhaard Sfeerhaard.eu

Vergelijkbare artikelen

Triceratops

6 jaar geleden 0

Rouwboeket

6 jaar geleden 0

Tegels

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.