Noord Holland

De provincie van de Hoofdstad van Nederland. Noord Holland is een erg mooie en grote provincie. De provincie heeft 2,8 miljoen inwoners wat gemeten is in 2017. Na schatting wordt verwacht dat dit sterk zal toenemen te komende jaren. Dus dient er veel verbouwt te worden. Dat merk je vooral aan het feit dat dat nu al gebeurd. Zo probeert Noord Holland wijken bij te bouwen om hier vervolgens de aantal nieuwe bewoners in kwijt te kunnen. 

In Noord Holland is de wereld beroemde stad Amsterdam, Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. In Amsterdam komen erg veel toeristen, dit omdat de stad zo mooi is. Amsterdam heeft volgens het Centraal Bureau voor Statistieken maar liefst 821 duizend inwoners. Dit aantal is voor het laatst gemeten in 2015. Amsterdam is niet de grootste stad van Nederland. Maar trekt wel de meeste bezoekers van het land. Dit komt niet alleen door de luchthaven die zich daar bevind, genaamd Schiphol maar ook om haar prachtige erfgoed en grachten. Veel mensen vinden dit aantrekkelijk en komen om die redenen naar deze stad. 

Ook komen de bezoekers voor de Van Gogh museum, dit is een van de bekendste musea’s ter wereld. Dit komt door de kunstwerken die ze daar hebben. Het van Gogh museum stamt uit het jaar 1973. Nadat het museum in 2015 weer openging na een grote verbouwing boekte de museum in 2017 het record aantal bezoekers. Zo hadden ze 2.2 miljoen bezoekers in dat jaar. 

Naast Amsterdam heb je de mooie middeleeuwse stad genaamd Haarlem, dit is ook erg in trek bij de toeristen vanwege de eeuwen ouden gebouwen en de bekende dingen die er vandaan komen zoals de kunst. Daarnaast heb je ook je de legendarische plek Zandvoort. Dit omdat het een unieke circuit bevat. Veel mensen komen hier rondjes rijden op het circuit omdat het toegankelijk is voor bezoekers. 

Boven de provincie Noord Holland heb je de waddeneilanden. Zo heb je de eerste genaamd Texel. Het overvaren naar dit eiland duurt niet lang zo ben je er al in 20 minuten tijd. Daarnaast kun je ook in Ijmuiden de boot pakken naar New Castle. 

In Noord Holland zijn veel leuke steden met veel gelegenheden zoals winkelstraten, winkelcentra’s bezienswaardigheden en nog veel meer het is zeker de moeite waard om deze provincie een keer te bezoeken. Voor de mensen die in Nederland wonen is het openbaar vervoer naar deze provincie erg simpel. In de meeste gevallen is er een trein die rechtstreeks naar Amsterdam toe gaat en vanuit Amsterdam kun je ook weer alle kanten op in de Provincie. De provincie is erg mooi gelegen in Nederland, voornamelijk in de zomer is dit erg fijn dat komt omdat er rondom de provincie alleen maar watergebieden zijn. Dit is erg aangenaam omdat je de zomer er lekker aan het strand kan liggen. Een bootje varen is ook een optie, zo kun je vrij makkelijk overal een bootje huren zonder dat je een vaarbewijs hiervoor nodig zult hebben. 

Kortom Noord-Holland is een erg leuke provincie, misschien wel de leukste van het land. En is zeker de moeite waard om eens een keer te bezoeken!

Vergelijkbare artikelen

Griekenland

2 jaar geleden

Ankara

4 jaar geleden 0

Wenen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.