Kerstmis Geschiedenis

Kerstmis

In december vieren we de geboorte van Jezus Christus. Het is een feest wat voor een hoop landen veel betekent. Het feest duurt in Nederland 2 dagen en vind plaats op 25 & 26 december. In andere landen duurt kerstmis maar 1 dag. Het feest heeft als boodschap om samen te zijn met vrienden en familie. Iedereen komt bij elkaar om heerlijk te genieten van het kerstdiner en we geven elkaar cadeautjes die onder de kerstboom liggen. In Nederland kennen we de kerstman wel maar we maken er geen gebruik van. In de Verenigde staten daarin tegen staat alles centraal om de kerstman. Daar wordt hij Santa Claus genoemd. Daar vertellen ze aan de kinderen dat de kerstman met een arre slee cadeaus komt brengen bij alle kinderen.

Kerstboom

Tijdens kerst hoort er natuurlijk een kerstboom bij. In december worden er dennenbomen verkocht in tuincentrums en er worden kunstbomen verkocht. Heel Nederland heeft een kerstboom. De boom wordt versiert met ronde glazen ballen in verschillende kleuren. Er hangen slingers en kleine lampjes in. En boven op de boom komt een piek (het pronkstuk van de boom). De kerstbomen zorgen voor extra sfeer in deze tijd van het jaar. Alle cadeautjes die worden gekocht worden ingepakt en onder de boom gelegd. Op 25 december in de ochtend worden de cadeaus geopend onder de boom. In de boom zitten vaak zuurstokken en kransjes voor kinderen. Ook hangen er grote rode sokken boven de open haart.

Kerstman

In Nederland maken we er niet veel gebruik van maar is Amerika o zo beroemd. Santa Claus wordt hij ook wel genoemd. Lijkt een beetje op sinterklaas. Grote dikke man met een witte baard die cadeaus aan kinderen geeft. De kerstman woont op de Noordpool en leeft samen met zijn elfjes die de cadeaus maken voor kinderen. Op kerstavond gaat hij rond in zijn arre slee die wordt voor getrokken door vliegende rendieren. De beroemdste rendier is Rudolph. De kerstman land op het dak en komt door de schoorsteen. Als iedereen ligt te slapen brengt hij cadeaus onder de boom. Zonder dat iemand het door heeft vertrekt hij weer naar de noordpool en niemand weet waar hij woont. Kinderen leggen vaak een glas melk en peperkoek bij de schoorsteen zodat de kerstman daar van kan gaan genieten.

Kerstverhaal

Maria en Joseph zijn onder weg naar Bethlehem. Ze komen aan in het dorpje en alle herbergen zitten vol. Ze vinden een stal waar Maria gaat rusten. In die stal zitten een os en een ezel. Midden in de nacht wordt Jezus geboren. Maria wikkelt de baby in doeken en legt hem in de kribbe. De os en de ezel houden het kind warm met hun adem. De plaatselijke schapenherder stookt een kampvuur op om de mensen warm te houden in de stal. Opeens verschijnt er een engel die zegt dat dit een wonderkind zal zijn en vrede zal brengen op aarde. het is een heel fel licht en dat licht is kilometers verderop te zien. De drie koningen zien het licht en horen van de geboorte. ze gaan naar de stal om het kind te aanschouwen en nemen allemaal cadeautjes mee.

Vergelijkbare artikelen

Cleopatra

6 jaar geleden 0

Theater

4 jaar geleden 0

Only registered users can comment.