Missie op Mars?

Allereerste is de verkenning van Mars altijd erg belangrijk geweest. Aangezien het vanaf de aarde de eerstvolgende planeet is, hebben landen zoals Rusland, Verenigde Staten, Duitsland, Japan, Groot-Brittannië interesse gehad in de fascinerende kenmerken van Mars. In de tussentijd hebben deze grote landen al vele ontdekkingen gedaan in ons zonnestelsel, maar geen enkel land is nog succesvol geweest wat de landing op Mars betreft. Helaas ging het vaak fout, waardoor men contact verloor met het ruimtevoertuig of dat er een technologische fout in het systeem zat, waardoor het ruimtevoertuig niet optimaal werkte. Nu is de technologie al enigszins ontwikkeld, waardoor er in de toekomst mensen naar Mars gestuurd kunnen worden. Is dit al snel mogelijk of praten wij dan over een sprookje?
De landing op Mars is absoluut mogelijk, omdat er investeerders zijn die geld uitgeven aan de nieuwste ontwikkelingen binnen het Mars-One project. Astronomen en wetenschappers willen ontdekken wat er allemaal vindbaar is op de oppervlakte van Mars. Het doel is dat de eerste mensen op Mars kunnen landen rondom het jaar 2025. Helaas heeft NASA moeite met de vorderingen wat de landing op Mars betreft. Waarschijnlijk heeft NASA vastgesteld dat de eerste mens pas rondom het jaar 2027 op Mars kan belanden. Daarnaast kost het project miljarden. Als dit niet zo duur was geweest, waren de eerste mensen op Mars hoogstwaarschijnlijk al eerder geland.
Eerder werd dus vastgesteld dat dit haast een onmogelijke opgave was. Nu is het doel veel realistischer geworden. NASA heeft dus twee jaar extra om de landing op Mars eenvoudiger te maken. Investeerders geven geld aan de Mars-One missie en met succes. Het blijkt dat deze investeerders veel vertrouwen hebben in de Mars-One missie met als doel het verkennen van Mars. De eerste onbemande missie staat op het programma voor 2020. Als dit een succes wordt, is de kans aangenaam groot dat mensen ook Mars kunnen verkennen, maar dit gaat, zoals eerder vermeld, pas in 2027 gebeuren. Op dit moment hebben steeds meer investeerders vertrouwen in het project, waardoor het Mars-project voldoende gefinancierd wordt.
Hedendaags worden er vele ruimtevoertuigen naar Mars gestuurd. Het doel is dat zij op een optimale manier de situatie kunnen bepalen, waaronder de exacte temperatuur. Als NASA de eerste mensen rondom het jaar 2027 op Mars willen zetten, dan is het genoodzaakt alle situaties op Mars te weten. Het is niet de bedoeling om mensen zomaar op Mars te zetten. Precisie is hun prioriteit waarbij NASA ook kijkt naar de financiële middelen. Een mensleven op het spel zetten, zorgt alleen maar voor imagoschade bij NASA. Kortom, NASA moet met exacte precisie werken.
Voordat dit gehele proces plaatsvindt, moeten er nog meerdere testen uitgevoerd worden waarbij er opnieuw onbemande voertuigen worden gelanceerd. Wanneer er een succespercentage van 100% gegarandeerd wordt, geeft NASA toestemming aan uitgelote bemanningsleden. Uiteraard willen veel mensen deelnemen aan dit project. Als eerste moeten zij wat basale informatie over zichzelf invullen, zoals naam, leeftijd, woonplaats, inkomen. Daarna worden mensen uitgeloot voor een deelname aan het Mars-One project. Zij worden zowel lichamelijk als psychologisch getest. Als blijkt dat je als persoon capabel genoeg bent, word je door NASA uitgenodigd. Vervolgens maak je kennis met de andere bemanningsleden. Naarmate de keuze bepaald is, mag je uiteraard nog afzeggen.
Uiteindelijk is het doel dat Mars een bewoonbare planeet net als Aarde wordt. Astronomen en wetenschappers denken aan een koepel, waarin leven mogelijk is. Zuurstoftanks worden aangelegd, terwijl er ook een grond met groenten wordt klaargemaakt. Als dit proces in gang gebracht wordt, kunnen er ook mensen in de koepel leven. Dit project staat echter nog in de kinderschoenen en dat gaat waarschijnlijk nog lang blijven.

Conclusie

Het Mars-One project zorgt voor een grote hoeveelheid aan twijfels bij investeerders, maar daarbij hebben investeerders tegelijkertijd vertrouwen in het Mars-One project. Voordat het gehele project in gang gebracht kan worden, moet er nog veel gesnuffeld worden in de jaren waar NASA veel tijd investeert in het Mars-One project. Als het een succesvol project wordt, worden mensen vanzelf over de gang van zaken rondom het Mars-One project geïnformeerd. Daarbij moet NASA eerst voldoende kennis verschaffen rondom Mars. Zij zijn op de goede weg, maar voordat het eerste bemande ruimtevoertuig kan landen, heeft NASA meer geld, ervaring en middelen nodig tot het realiseren van dit mogelijke succes.

Vergelijkbare artikelen

Mars

6 jaar geleden 0

Bloemkwekerij

5 jaar geleden 0

Saturnus

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.