Hoe werkt instagram

Zelfs als je Instagram niet gebruikt, vermoed je dat je ergens op internet een Instagram-afbeelding bent tegengekomen – zelfs als je het je niet had gerealiseerd.

Registreren / instellen

Instagram is altijd al een bijna exclusief mobiel platform geweest. Daarom moet u de iPhone- of Android-app downloaden naar uw apparaat om een Instagram-account te registreren. Instagram-accounts zijn standaard openbaar, maar je kunt ervoor kiezen om een privé-account te maken. In dat geval kunnen alleen gebruikers die u goedkeurt u volgen en uw foto’s bekijken. Ga naar je profieltabblad en scrol omlaag naar ‘Privacy’. Daar kun je selecteren om foto’s privé te maken. Na registratie wijzigt u uw profielfoto en bewerkt u uw profielinformatie, waaronder een korte bio-inhoud van 150 tekens en een website. U kunt hier ook profielinformatie bewerken.

Fotofilter

Het visitekaartje van Instagram is het fotofilter, een digitale laag die, als deze wordt toegevoegd aan een standaardfoto, het uiterlijk geeft van professionele bewerking. Sommige filters verbeteren de kleuren in een foto, terwijl andere het licht dof maken tot een zachte gloed voor een ouderwets, vintage uiterlijk. Maar terwijl de filters van Instagram een ​​revolutie teweegbrachten in het bewerken van mobiele foto’s, zijn ze slechts een deel van de aantrekkingskracht. De mobiele app heeft meer dan 50 miljoen gebruikers, ondanks dat ze alleen op iOS- en Android-apparaten wonen. Instagram werd dit jaar op Android gelanceerd – het verdiende al snel 5 miljoen downloads in zes dagen.

Succes

Het succes ervan viel in de aandacht van het meest waardevolle sociale netwerk ter wereld. Facebook verwierf Instagram in april voor $ 1 miljard. Hoewel we nog maar net getuige zijn geweest van Facebook’s plannen voor de app voor het delen van foto’s, lanceerde de sociale gigant onlangs zijn eigen filtervriendelijke foto-app, genaamd Facebook Camera. Instagram heeft zeker een lange weg afgelegd, zakelijk gezien, omdat mede-oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger de app in 2010 introduceerden. Maar over het algemeen is de app eenvoudig, rechtlijnig en sociaal gebleven sinds de oprichting.

Voeg een foto toe

Het brood en de boter van Instagram is natuurlijk het delen van foto’s. Voordat je veel anders gaat verkennen, raad ik je aan om het uit te proberen. Klik op de blauwe cameraknop in het midden van je Instagram-navigatiepaneel. Instagram activeert standaard de camera van je apparaat, dus je kunt er dan voor kiezen om er een foto van te maken, of een afbeelding kiezen die al op je telefoon is opgeslagen. Als u voor het laatste kiest, klikt u op de dubbel-vierkant knop linksonder op het scherm. Als u een foto uit uw filmrol kiest, moet u er rekening mee houden dat Instagram foto’s op maat maakt voor perfecte vierkanten. Als u dus een foto selecteert die oorspronkelijk horizontaal is genomen (liggend), moet u sommige delen van de afbeelding bijsnijden of die met de standaard zwarte rand leven.

Vergelijkbare artikelen

Poker

5 jaar geleden 0

Wat is baccarat?

5 jaar geleden 0

Meningsvorming

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.