Veiligste deursloten

Er zit een slot op de deur om u te beschermen, maar welk slot is het veiligst. 

Om te zien welk slot het veiligst is gaan we kijken naar verschillende factoren. Omdat verschillende mensen verschillende dingen belangrijk vinden ga ik geen definitieve lijst maken. Wel ga ik per punt het beste slot uitzoeken en u hiermee hopelijk op weg brengen naar uw perfecte slot.

– welk slot is het moeilijkst te openen met lockpick

– welk slot is moeilijk om open te breken of forceren

– welk slot kunt u snel openen in geval van nood

Welk slot is moeilijk te openen met een lockpick?

Helaas zijn alle deursloten te lockpicken of kapot te boren en breken. Wel is een instantie die de veiligheid nakijkt.

De stichting kwaliteit gevelbouw is onafhankelijk en test hang en sluitwerk. De instantie checked op duurzaamheid en sterkte.  Het hang en sluitwerk krijgt een ster of meerdere sterren na dat het bewezen heeft voldoende inbraakwerend te zijn. 

De hoeveelheid sterren kan verschillen maar u wilt de beste. Hieronder zal ik uitleggen wat het slot met drie te bieden heeft.

Een slot met 3 sterren kunnen inbrekers 3 tot 5 minuten vertragen. Ook is het gemaakt van goede kwaliteit waardoor er moeilijk kapot te boren is en lang meegaat.

Welk slot is moeilijkst om open te breken?

Een meerpuntsluiting is het veiligst. Van de meerpuntssloten komt de driepuntsluiting verreweg het verste voor. Dit slot zit op drie punten vast aan de muur en gaat toch open met een draai aan de sleutel of deurknop. Dat is wel zo veilig!

Het belangrijkste inbraakwerende eigenschap is een meerpuntsluiting. Een meerpuntssluiting heeft sterke schoten die de deur aan het kozijn vastmaken. Dit zorgd ervoor dat de deur moeilijker open te forceren is met een breekijzer of een harde stoot. er zijn drie soorten: haakschoten, rolnokken en blokschoten. 

Een blokschoot wordt meestal gebruikt bij “gewone” dear sloten. Dit is een rechthoekig blok van superhard staal dat de sluitplaat vast steekt in het kozijn. meerpuntsloten kunnen ook een meerpuntsluiting hebben. 

Een haakslot krijgt zijn naam door de vorm: hij haakt zichzelf vast in een sluitkom en zorgd hierdoor voor een zeer hoge weerstand. In sommige gevallen wordt het haakschoot verplicht door het Politie keurmerk. Op het einde heb je nog rolnokken. Deze heeft  een klein uitstekend voorwerpen die van boven naar beneden schuift in de sluitplaat. De rolnokken kunt u meestal vinden in oude kunststof deuren. 

De beste oplossing: een meerpunt haakslot.

Welk slot gaat van binnen snel en makkelijk open?

Het is belangrijk dat u en uw familie niet vast zitten in nood. Er zijn deuren die sloten hebben die altijd van binnenuit opengaan. Er zijn hiervoor verschillende soorten deursloten die deze functie hebben. De bekendste en gebruiksvieldelijkste hiervan is de knopcilinders. 

De knopcilinder wordt vaak gebruikt bij bedrijven als ze bijvoorbeeld een x aantal nooduitgangen nodig hebben of vaak naar buiten moeten voor de bezorger.

Een knopcilinder is perfect voor een huis met kinderen omdat zij misschien niet meteen denken aan de sleutel in geval van nood. Ook de knopcilinder is te koop met SKG*** keurmerk. 

Conclusie

Als u de meest veilige deur wilt hebben heeft u een anti inbreekstrip, meerpunt haalsot met een knopcilinder nodig.

Vergelijkbare artikelen

Vakanties

1 jaar geleden

Zuid-Holland

5 jaar geleden 0