Valencia

Valencia is op bijna de grootste stad van Spanje. De stad heeft 787.808 inwoners. En 1.832.274 inwoners in de agglomeratie van de stad. De stad ligt aan de costa del azahar. Ook ligt de stad aan de rivier de Turia en de Middellandse zee. In 138 voor christus werd de stad gesticht door de Romeinen. De stad staat bekend als de geboorteplaats van de paella, een van de bekendste Spaanse gerechten. Ze noemen de stad ook wel sinaasappelstad. Joan Ribó i Canut is de burgemeester van de stad. Na de steden Madrid en Barcelona is Valencia de derde economische motor van Spanje.

Weer

Valencia heeft warme zomer en milde winters, de stad heeft een mediterraan klimaat. in Barcelona is het klimaat iets minder warm. 17,8 graden is de gemiddelde jaartemperatuur. 16,1 graden is de gemiddelde maximumtempratuur in januari en 29,6 in augustus. Per jaar valt er maar 454 milliliter neerslag. Die neerslag valt met name in oktober. Sommige regenbuien kunnen dan zelfs voor een overstroming zorgen.

Economie Valencia

Valencia was een van de vele handelscentra in het romeinse rijk na het ontstaan van de stad. Toen de stad ingenomen werd door de moren werden er installaties aangelegd zodat de oogsten besproeit konden worden. De stad veranderde al snel in een stad met veel groentegewassen en andere landbouw. Net als Toledo werd Valencia een belangrijke handelsstad van het Iberisch Schierland. Het lag namelijk op de grens tussen het Rijk van Castilie en het Rijk van Aragon (de toen heersende rijken). Op het gebied van ambachtelijke producten, toerisme en de textielsector is Valencia tegenwoordig een belangrijke stad. Valencia zet zich steeds meer op de wereldkaart waardoor de stad economisch gezien op een gezonde manier groeit. Steeds meer investeerders voelen zich aangetrokken door de stad door har gunstige ligging aan de Middellandse Zee.

Cultuur

Valencia is een tweetalige stad. Ze spreken er Spaans en Valenciaans. Valenciaans lijkt heel erg op het Catalaans. In Spanje word het meer Valenciaans gesproken dan Catalaans. In Catalonië zijn beide talen even belangrijk toch word er meer Catalaans gesproken dan Spaans. In Valencia zie je vooral op de borden van de metrostations dat er veel Valenciaans word gesproken. Ook het eten heeft daar Valenciaanse namen. Valencia heeft ook een actief en druk nachtleven. Vooral rondom de buurt ‘Carmen’ zijn bars en nachtclubs geconcentreerd. Ook zijn daar veel universiteiten gevestigd.

Feestdagen

Valencia heeft naast de nationale Spaande feestdagen ook nog andere officiële lokale feestdagen. Bijvoorbeeld Las Fallas, dat is de belangrijkste.
– In januari is er bijvoorbeeld het feest San Vicente Martir en San Antonio Abad.
– In maart Las Fallas ook wel San José genoemd
– In april word er San Vicente Ferrer gevierd
– In mei La Virgen de los Desamparados, Las Curces de Mayo en Corpus Christie.
– In juni San Juan
– In juli is er de beurs van juli
– En in oktober de dag van de Comunidad Valenciana

Sport

 In Valencia is voetbal de populairste sport. Er zijn twee professionele voetbalclubs. Valencia CF is de grootste club. In Estadio Mestalla speelt de club zijn thuiswedstrijden. In 1982 werd het WK voetbal daar gehouden. De nieuwe aanbouw van Valencia CF is al jaren aan de gang. De andere club is Levante UD. Die club speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadi Ciutat de Valencia. Er is een goede samenwerking tussen de clubs ook al zijn het elkaars rivalen.

Vergelijkbare artikelen

Indonesische vlag

5 jaar geleden 0

Griekenland

2 jaar geleden

Spanje

2 jaar geleden

Only registered users can comment.