Linzensoep met komijn

Linzensoep met komijn

Linzensoep is erg lekker en verfrissend. Je kunt linzensoep maken met allerlei ingrediënten, verschillende linzen en met allemaal andere kruiden. Het is het zeker waard om eens te gaan experimenteren met de smaken van de linzen en hier de juiste combi voor te vinden. Wat ik laatst bij een vriend van mij heb gegeten was dan linzensoep met komijn en dit zette mij aan het denken. Ik ben van alles gaan proberen en gaan experimenteren voor de lekkerste smaak. Hieronder zie je een paar recepten die ik erg lekker vind.

Rode linzensoep met komijn

Ingrediënten die je nodig hebt voor rode linzensoep met komijn voor 4 personen: 150 g rode linzen, 500 ml tomatensaus, 600 ml groentebouillon, 1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden teen knoflook, 2 el olijfolie, 1 tl komijn, 1 tl gerookte paprikapoeder, koriander, peper en zout.

Bereidingswijze:

Om mee te beginnen gaan we een pan op het vuur zetten en gaan hier de olijfolie in doen. In deze pan gaan we de knoflook en de uit bakken tot de glazig zijn. Doe dan de komijn erbij en roer deze erdoorheen tot het geurig wordt. Dan gaan we de linzen aan de pan toevoegen, roer alles even door elkaar en schenk dan de bouillon erbij. Dit laten we dan even koken voor 15 minuten. Je moet wel opletten dan dat het niet droog kookt. Voeg dan de tomatensaus toe en doe de deksel op de pan. Laat de pan dan nu voor zo’n 20 minuten op een laag vuurtje staan totdat de linzen gaar zijn. Als de linzen gaar zijn laat je de soep iets afkoelen en gaan we deze pureren met een staafmixer, zodat je de soep kan verdelen over de kommen. De soep kun je dan ook nog bestrooien met wat gerookte paprika poeder en fijngesneden koriander. Je kunt eventueel ook nog wat olijfolie gebruiken voor de bovenkant.

Linzensoep met komijn en pompoen

Ingrediënten die je nodig hebt om linzensoep met komijn en pompoen te maken voor 4 personen: 2 uien, 1 el arachideolie, 400 g pompoenstukjes, 1 el komijn (gemalen), 350 ml rundvlees krachtbouillon, 1 l water, 800 g linzen, 40 g selderij.

Bereidingswijze:

Om mee te beginnen gaan we de ui snipperen. Als dit gedaan is gaan we in een soeppan olie verhitten en de pompoen, komijn en ui voor 3 minuten bakken op een middel tot hoog vuur. Hierna gaan we de bouillon en het water toevoegen, laat dit weer even koken voor 8 minuten. Dan hebben we ondertussen tijd om de linzen uit te laten lekken en om ze af te spoelen. Ook kun je nu de selderij fijn gaan snijden. Dan gaan we de 2/3 van de selderij en de linzen toevoegen aan de soep en laat dit weer 2 minuten koken. Nu kun je de soep op smaak brengen door wat peper en zout toe te voegen. Nu de soep klaar is kun je de soep verdelen over de kommen en deze garneren met de rest van de selderij. Deze soep is erg lekker met een stuk stokbrood.

Vergelijkbare artikelen

Groente

6 jaar geleden 0

Pepernoten bakken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.