Tuin huizen

U wilt natuurlijk een tuinhuis die goed in uw tuin past, en aan al uw wensen voldoet. Dit kan nog best wel is lastig zijn. De eerste vraag die u zichzelf moet stellen is: waarvoor ga ik mijn tuinhuis gebruiken? Wilt u hem alleen om er spullen in op te bergen? Of wilt u juist een heerlijke overkapping waarin u in de zomerdagen kunt vertoeven of in de regen even kunt schuilen? En hoe vind ik het beste materiaal voor mijn tuinhuis? Wij leggen het u in dit artikel allemaal uit!

Verschillende soorten tuinhuizen

U kunt zich natuurlijk veel verschillende soorten tuinhuizen voorstellen. Zo kunt u zich een opberghok of een tuigberging voorstellen of juist een mooie veranda met een overkapping. Het eerste waar u goed over na moet denken in beide gevallen, is het materiaal voor het tuinhuis. Dit is namelijk bepalend voor het uiterlijk maar natuurlijk ook de kwaliteit. Want lang niet elk materiaal is geschikt voor bepaalde toepassingen of oplossingen. Denkt u aan een hobbyruimte of een verblijf voor gasten, dan is een houten tuinhuis lang niet geschikt hiervoor. Dan wil je namelijk meer luxe, denk hierbij aan een goede isolatie voor warm en koud.

Welk materiaal moet u kiezen?

Tuinhuizen worden van allerlei verschillende materialen gebruikt. Wat het meeste voorkomt bij tuinhuizen is hout. Maar ook metaal, aluminium, EPS-sandwichpanelen of kunststof. De wanden zijn dan volledig geïsoleerd, je hoeft ook niet meer te verven.

Zelf een tuinhuis bouwen

Al bent u zelf een handige klusser en in staat om helemaal voor jezelf een tuinhuis te kunnen bouwen? Dan is het alsnog even handig om goed te informeren over het materiaal en hoe je het beste het kunt doen. Ook is een handleiding niet onhandig. Maar met de juiste informatie en handige handen moet dit zeker te weten lukken!

Kunststof tuinhuis

U denkt misschien dat een kunststof tuinhuis niet heel praktisch is, maar dit is handiger dan u denkt. Als u bijvoorbeeld goed nadenkt over het milieu, is dit een zeer goede optie. Dit materiaal is namelijk erg goed recyclebaar omdat ze meestal uit polypropyleen bestaan. Ook is een kunststof tuinhuis Uv-bestendig en is het heel eenvoudig te monteren. Dit maakt een kunststof tuinhuis nogal veelzijdig.

Houten tuinhuizen leven!

Door verschillende weeromstandigheden blijft hout continue in verandering, dit maakt het dat hout leeft. Vooral in het eerste jaar van uw houten tuinhuis zult u de verandering van de kleuren erg opvallen. En helaas kan vakkundige droging of een goede bescherming hier weinig aan veranderen. U moet even de knop zetten als het hout nat wordt. Het vormt zich namelijk gewoon weer terug al is het opgedroogd. Hout blijft dus steeds weer in verandering. Dit moet u dus wel in gedachte houden wanneer u een houten tuinhuis wilt gaan bouwen. De planken kunnen bijvoorbeeld ook niet met meerder planken verbonden . Dit moet u dus allemaal even in gedachten houden. Zo zijn er nog andere dingen waarmee u moet rekening houden al kiest u voor hout.

Vergelijkbare artikelen

Huis kopen

6 jaar geleden 0

Geluidsisolatie

6 jaar geleden 0