Verschillende stylen van tuinen

Een tuin is een heerlijke plek om even tot rust te komen in het zonnetje na een lange werkdag. Zo is het ook een heerlijke plek voor je kinderen, je hond of je kat. Vaak blijkt dat mensen het inrichten van een tuin toch moeilijker vinden als gedacht. Hoe kies je jouw style voor je tuin?  En wat voor soorten tuinen zijn er eigenlijk? 

Welke tuinstijl past bij mij?  

Denk vooral aan dat je tuin pas helemaal klaar en vormgegeven kan zijn als jouw tuin alles bevat wat bij jou past en waardoor je tuin helemaal je plekje wordt. Door inspiratie op te kunnen doen kun je bijvoorbeeld kijken op Pinterest of je kijkt in tuintijdschriften. Er zijn eindeloze tuinsferen en tuinstijlen te bedenken. Klassiek, modern, landschappelijk noem maar op. Wij geven je enkel wat voorbeelden. 

Strak & zakelijk 

Als je een huis hebt met strakke lijnen, past een moderne tuin precies bij jou! Een moderne tuin heeft veel overzicht en een strakke vormgeving. Vaak wordt er in een moderne tuin gebruik gemaakt van gladde, grote materialen en bijzondere objecten. De beplanting is minimaal, en een groot gedeelte bestaat uit bestrating. Een heerlijke plek om tot rust te komen, en heeft weinig onderhoud nodig. 

Landelijke tuin 

Een landschappelijke tuin is voor een echte natuurliefhebber. Rust, ruimte en natuurlijke kleuren staan centraal in een landschappelijke tuin. Veel bloemen, en veel mooi groen gras. Ook past een vijver goed in een landelijke tuin, dit geeft een tuin een exclusief karakter. Er kan zelfs een dierenleven ontstaan als de vijver goed wordt aangelegd. Een landelijke tuin bevat vaak ook veel gezellige knusse hoekjes. Een mooie veranda bijvoorbeeld. 

Kindvriendelijke tuin 

Als u wilt dat u kind lekker in de natuur gaat spelen in plaats van de hele dag achter hun IPad of tv.  Dan is een kindvriendelijke tuin de perfecte optie. In een kindervriendelijke tuin moet je natuurlijk denken aan speeltoestellen. Ook is een gazon heerlijk om even een balletje op te trappen voor uw kinderen. Ook heeft u het waarschijnlijk al druk genoeg met het onderhoud van uw kinderen en man of vrouw. Daarom is een makkelijk onderhoudbare tuin ideaal. Daarom zijn borders met verschillende planten ideaal. Weinig onderhoud, en daarbij ook nog is een leuke manier voor je kinderen om kennis te maken met de Nederlandse natuur! 

 (Kleine tuin) Stadstuin 

Tuinen in de stad zijn meestal erg klein, maar dit betekend niet dat je er niet iets leuks van kan maken! Wat is er lekkerder dan elke dag je eigen stukje natuur nog te hebben na zoveel drukte van de stad. Bij de keuken vlakbij lekker te eten op je eigen terrasje. Of in de avond zelfs nog met een open haard lekker te luieren.  Zo zijn er ook nog verschillende manieren om je tuin nog ietsje groter te laten lijken. Zo kan een verticale schutting daarvoor erg handig zijn. Dit is helemaal populair, plus het zorgt ervoor dat de tuin optisch groter lijkt. Een stadstuin is een sfeervolle compacte tuin.

Vergelijkbare artikelen

Planten verzorgen

5 jaar geleden 0

Keukenbladen

4 jaar geleden 0