Geld lenen, hoe werkt dat?

Iedereen kent het wel je wilt iets leuks kopen en opeens heb je er geen geld meer voor. Wachten en sparen is altijd een optie maar niet iedereen wilt lang wachten, daarom kan je er ook voor kiezen om geld te lenen bij je bank. Let op geld lenen kost ook geld. Je betaald namelijk altijd een percentage over het geleende bedrag.

Geld lenen bij een bank

Lenen bij een bank klinkt heel makkelijk maar er komt toch iets meer bij kijken dan je gewend bent. Denk vooraf goed of je de lening wel echt nodig hebt want het blijft altijd een risico. Er zijn genoeg leenaanbieders die allemaal een andere leenrente vragen voor het bedrag dat je wilt lenen, kies daarom niet altijd voor de eerste die je tegenkomt maar vergelijk alle aanbieders goed. Het kan je soms wel tientallen euro’s schelen per maand als je een goedkopere aanbieder gevonden hebt.

Lening bij de bank aanvragen

Denk goed na over het bedrag dat je wilt gaan lenen en waarvoor je het nodig hebt. Op de website van jouw gekozen bank staan veel verschillende soorten leningen. Vermeld hoeveel geld je wilt lenen en de bank zoekt uit welk leenaanbod het beste bij je past door middel van laagste renten en de beste voorwaarden die eraan vast zitten. Als je hiermee tevreden bent dan kan je de lening direct afsluiten. Als de lening is goedgekeurd door de bank zal het geleende bedrag meestal binnen 24 uur op je rekening komen te staan.

Persoonsgebonden lening

Een persoonsgebonden lening is een lening waarbij je in een keer een groot bedrag kan lenen, denk hierbij aan tussen de 5.000 en de 50.000 euro. Bij een persoonsgebonden lening beschik je gelijk over het geld en moet je het bedrag met rente binnen de afgesproken tijd terugbetalen. Het voordeel van een persoonsgebonden lening is dat je gelijk weet wat je maandelijks kwijt bent aan je lening, zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Een persoonsgebonden lening is vooral handig als je precies weet wat je met het bedrag wilt gaan doen en hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Meestal kopen mensen die een persoonsgebonden lening afsluiten een auto. Je weet precies wat je maandelijks moet terugbetalen omdat de aankoopprijs van de auto vast staat.

Nadelen van een persoonsgebonden lening.

  1. De rente is vaak hoger dan een doorlopend krediet.
  2. Je kan niet zomaar extra bij lenen.
  3. Bij sommige aanbieders word vroegtijdig aflossen beboet.

Voordelen van een persoonsgebonden lening.

  1. Als je weinig rente hebt los is je aflossing laag.
  2. Het geleende bedrag komt in één keer op je bankrekening te staan.
  3. Je weet altijd wat je maandelijks moet terugbetalen, zo voorkom je onverwachte kosten.

Voor dat je een persoonsgebonden lening aanvraagt kijk dan goed na de voor en nadelen van een persoonsgebonden lening. Denk goed na waarvoor je het geleende geld wilt gebruiken en of je dit wel echt nodig hebt. Pas op! Geld lenen kost geld.

Vergelijkbare artikelen

Casino

5 jaar geleden 0

Kosten huis kopen

6 jaar geleden 0

Lening

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.