Spanje

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat Spanje, naast Frankrijk, HET vakantieland is onder de Nederlandse bevolking. Wanneer je aan een klas van school vraagt wat hen vakantiebestemming is, schat ik toch wel zo een 60% die naar Spanje of Frankrijk gaan. Natuurlijk is het niet zo dat ook echt de gehele klas op vakantie gaat, in sommige huishoudens is daar gewoon geen geld voor.

Waarom naar Spanje?

Het antwoord op die vraag is erg uitgebreid want er zijn zoveel redenen;

  • Het onwijs lekkere weer in dit land, vooral als we praten over de zomermaanden, trekt veel vakantiegangers. Warme tempraturen, maar niet dat t zo benauwd word zoals hier in Nederland het geval is. Een enkele bui hier en daar, waarbij ik wel moet vermelden dat de buien is Spanje, als er een bui valt is het ook wel een flinke bui en zijn het niet een paar druppeltjes.
  • De leuke stadjes in Spanje: zoooveel toeristische stadjes die je kunt bezoeken, en in elke weer een andere sfeer en andere winkeltjes. Op stadjes raak je niet uitgekeken zou je zeggen.
  • Lekkere eten, onder andere tapas waar Spanje natuurlijk wel een beetje bekend om staat. De vele kleine gerechtjes die er toch voor zorgen dat je buik weer gevuld is en een variatie aan smaak.
  • Mooie stranden: echte zandstranden of meer van die kiezeltjes ze zijn er allebei, rustige fel blauwe zeeën of ruige zeeën met grote golven, ze zijn er ook allebei! Een potje beachbal, op de bananenboot of gewoon lekker even bakken in de zon (goed beschermd door zonnebrand natuurlijk) op het strand kom je even helemaal tot rust.
  • Voor uw overnachtingen zijn er genoeg keuzes: of u nou in een luxe 5 sterren hotel inclusief alle maaltijden, meerdere zwembaden een sauna en ga zo maar door, of gewoon in een simpele camping waar je naar een sanitair gebouw moet gaan om te kunnen douche. Natuurlijk zitten er tussen die twee uiterste gewoon nog normale appartementjes tussen ook.

Wat je moet weten over Spanje.

Spanje is een groot land en heeft dus ook wel behoorlijk wat inwoners, de bevolking van Spanje telt nu namelijk zo’n 50.015.792 inwoners. De meeste van die inwoners spreken Spaans, wat ten slotte de officiële landtaal is, bovendien is Spaans na Mandarijn de meest gesproken taal ter wereld. Naast Spaans worden nog wel wat andere talen gesproken als Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees. Een belangrijk deel van de Spaanse cultuur is toch wel het stierenvechten, wat ik persoonlijk een hele leuke ervaring vond, spannend is het wel dus voor degene die van een beetje spanning houden is dit het perfecte uitje. Door je Spanjaarden zelf word het ook niet gezien als een sport.

Vergelijkbare artikelen

Italië

5 jaar geleden 0

Vakantie Canada

5 jaar geleden 0

Alles over Duitsland

1 jaar geleden