Klimaat Engeland

Engeland is een land in Groot-Brittannië. De eerste gedachte die in je opkomt wanneer je aan Engeland denkt, zal voor vele waarschijnlijk niet zonnig en warm zijn. Eerder grauw, koud en regenachtig. Dat is echter niet het hele jaar door het geval maar zit wel een kern van waarheid in.

Geografie

Engeland ook wel een deel van het Verenigd Koninkrijk genoemd. Het land ligt rechts onderin en is de grootste van Groot-Brittannië. In het westen van Groot-Brittannië ligt Wales en noordelijk Schotland. Het land heeft ruim 52 miljoen inwoners over een oppervlakte van ruim 130 vierkante kilometer. Engeland beschikt over veel heuvels op laagland en heeft de bekende rivier de Theems door het land stromen, die 336 kilometer lang is.

Klimaat

Een klimaat wordt over een periode van 30 jaar gemeten. Zo gebeurt dat ook in Engeland. Engeland heerst over een gematigd zeeklimaat. Het land staat er tevens om bekend erg regenachtig te zijn. De zee heeft in Engeland erg veel invloed op het klimaat, vooral de Noordzee speelt een grote rol als het gaat om het klimaat in Engeland. Ook de Ierse en Keltische zee zijn van invloed. Over het algemeen leveren de zeeën een warme aanvoer. Zo is het in winter niet extreem koud maar koelt het in de zomer wel wat af.

Zomer

De zomer in Engeland is vergelijkbaar met die in Nederland, het heeft echter wat verschillen. London, de hoofdstad van Engeland kan warmer en droger zijn dan de hoofdstad van Nederland, namelijk Amsterdam. De temperatuur kan oplopen tot 28 graden Celsius. De hoogste temperaturen in Engeland worden gemeten op de plek die de minste invloed van de zee ervaren. Zomers kunnen over het algemeen best warm zijn. De zee is erg van invloed op de temperatuur in Engeland in de zomer. De koele lucht die van de zee afkomt zorgt ervoor dat het land afkoelt.

Winter

Over sneeuw maakt Engeland niet veel woorden vuil, het sneeuwt daar dan ook bijna nooit. Dat komt vanwege het feit dat de lucht niet koud genoeg wordt. De temperatuur komt vrijwel altijd boven het vriespunt. Erg koud is het in de winter dan ook niet.
Echter kan sneeuw wel voorkomen en dan ook hevig uitpakken. Steden kunnen op die momenten zelfs worden afgesloten. Helaas heeft het land geen skipistes, maar wel heuvels waar sneeuw op ligt en gemakkelijk ski baar zijn.

Neerslag

700 milliliter is het gemiddelde van de neerslag dat valt in Engeland. In het zuid- en noordwesten van Engeland valt er aanzienlijk meer regen dan in het oosten ervan. Het Lake District staat het bekendst omwille de neerslag in Engeland. Daar kan zo een 2000 millimeter neerslag per jaar vallen.

Wind

Engeland is een redelijk winderig land, de hoge gebieden in het land kampen er vooral mee. Reden voor veel wind is de depressie die over zee trekt. De hoger gelegen gebieden zouden dan last kunnen krijgen van stormachtige winden. Engeland zal echter niet gauw onder invloed raken van een tropische orkaan die veroorzaakt zou kunnen worden door de depressies.

Vergelijkbare artikelen

Dolfijnen

6 jaar geleden 0

Klimaat Egypte

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.