Klimaat Egypte

Egypte winter

Meeste van Egypte regenvallen zijn in de winter maanden. Het zuiden van Caïro, valt er ongeveer alleen 2 tot 5 millimeter regen per jaar en met tussenpozen van vele jaren. Van een zeer dunne strook van de noordkust de regenval kan als hoog zijn als 410 millimeter, het meeste tussen oktober en maart. Sneeuwval op de Sinaï bergen en sommige van de noorden kuststeden zoals Damietta, Baltim en Sidi Barrani, en soms in Alexandrië. Een zeer smalle hoeveelheid van de sneeuwvallen op Caïro op 13 december 2013, de eerste keer in vele jaren. Vorst is ook bekend in het midden van Sinaï en in het midden van Egypte.

Zomer

Egypte is de droogste en de zonnigste land in de wereld, en het meeste van het land oppervlakte is woestijn. Egypte heeft een ongewone heette, zonnige en droge klimaat. Gemiddelde hoge temperaturen zijn hoog in het noorden maar erg te extreem heet in de rest van het land tijdens de zomer. De koudere Middellandse zee winden consistent blazen over de Noordzeekust, wat helpt om een meer gemodereerd temperatuur te krijgen, vooral in de toppunt van de zomertijd. De Hamaseen is een heette, droge wind dat ontstaat van de verlaten woestijn in het zuiden en blaast in de lente of in de vroege zomer.

Woestijn

Het woestijn brengt gloeiend zand en stofdeeltjes, en doorgaans brengt het dag temperatuur over de 40 graden en soms over de 50 graden meer in de interieur, terwijl de betrekkelijke vocht naar 5% kan gaan of zelf lager. De absolute hoogste temperatuur in Egypte voorkomt wanneer de Hamaseen blaast. Het weer is altijd zonnig en duidelijk in Egypte, vooral in de steden zoals Aswan, Luxor en Asyut. Het is een van de minst bewolkt en minst regenachtige regio op Aarde.

Zeelevel

De potentiële stijging in de zeelevel door de opwarming van de Aarde kan gevaar aan Egypte brengen vooral de populaire kustgebied en hebben een graf gevolgen voor het land z’n economie, agrarische en industrieel. Gecombineerde met groeiende demografische druk, een betekenisvol stijging in het zeelevel kan miljoenen Egyptenaren veranderen naar klimaatvluchtelingen aan het einde van de 21ste eeuw, volgens sommige klimaatexperts.

Algemene klimaat van Egypte

De heersende wind van de Middellandse zee doorlopend blaast over de Noordkust zonder tussenkomst van een eventuele bergketen en dit, zeer gematigden temperaturen door de gehele jaar. Omdat van de effect, gemiddelde lage temperatuur variëren van 9.5 graden in wintertijden tot 23 graden in zomertijden en gemiddelde hoge temperaturen variëren van 17 graden in wintertijden tot 32 graden in zomertijden. Hoewel temperaturen zijn gemodereerd langst de kust, de situatie veranderen in de interieur, wat weg van de matigende noorden wind. Dus, in de centrale en de zuid delen, dag temperaturen zijn heter, vooral in de zomer waar gemiddelde hoge temperaturen kan tot 40 graden leiden in steden en plaatsen zoals Aswan, Luxor, Asyut of Sohag wat allemaal in de woestijn van Egypte ligt. Sommige berglocaties in de Sinaï, zoals Saint Catherine, hebben koudere nacht temperaturen, doordat ze hoog liggen vergeleken de rest van het land Egypte

Vergelijkbare artikelen

Leven op mars?

6 jaar geleden 0

Toetanchamon

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.