Pannenkoeken

Pannenkoeken is het lekkerste eten wat een kind zich kan wensen. Niet alleen kinderen zijn er gek op, ook ouderen lusten er wel pap van. Pannenkoeken is een gerecht waarbij er beslag niet in een oven wordt gedaan maar wordt gebakken in een koekenpan. Het beslag wordt gemaakt van meel, eieren en melk. Als het beslag wordt gebakken wordt het een hard dun geheel. Het ziet eruit als een grote ronde onderzetter. De pannenkoek wordt gegeten met suiker of stroop. Ook andere combinaties met de pannenkoek zijn mogelijk. Zo worden er ook pannenkoeken gemaakt met jam, aardbeien, chocolade en appels. Ook de hartige pannenkoeken kunnen natuurlijk niet ontbreken. Zo zijn er spek en kaas pannenkoeken. Pannenkoeken zijn vaak het lievelingseten van een kind. Dit komt omdat het eten zoet is waar kinderen veel van houden. En het kan thuis heel eenvoudig worden gebakken. De pannenkoek moet omgedraaid worden en vaak doen mensen dat op een gekke manier waar de kinderen ook dol op zijn. De pannenkoek kan worden versierd met stroop en chocolade snoepjes. Kortom het is een feestje voor de kinderen. Pannenkoeken zijn vaak te vinden op kermissen of op kinderfeestjes. Ook zijn er door heel Nederland veel restaurants te vinden waar ze pannenkoeken serveren.

Recept

Pannenkoeken maken is de meest snelste en makkelijkste gerecht op een ei bakken na. Het is zeer eenvoudig te doen. Je hebt hiervoor heel weinig ingrediënten nodig. Het aller belangrijkste wat er nodig is, is het beslag. Het beslag bestaat uit melk, eieren en meel. Alles wordt bij elkaar gemengd. Het beslag moet goed geroerd worden zodat er geen klonten meer zijn. Het beslag kan in de koekenpan worden gedaan. Je hoeft enkel maar de bodem te bedekken. Het is niet heel lekker om een dikke pannenkoek te maken. Je kunt ook wat kaneel poeder door het beslag heen doen. Dit geeft een wat zoetere smaak. Je kunt oom voor hartigere dingen kiezen zoals geraspte kaas en spek. Als je dit wilt toe voegen is het slim om direct na het beslag in de pan de plakjes erop te leggen. Hierdoor wordt de kaas en de spek in het beslag gebakken en als de pannenkoek wordt omgedraaid dan zit het midden in de pannenkoek. Pannenkoeken zijn heerlijk om warm op te eten maar er zijn ook lief hebbers voor een koude pannenkoek.

Restaurant

Pannenkoeken worden door jong en oud gegeten. Daarom zijn er in Nederland heel veel pannenkoeken restaurants te vinden. In een pannenkoeken restaurant kun je een keuze maken tussen wel twintig verschillende soorten pannenkoeken. Je kunt daar kiezen welk formaat je wilt hebben, je kunt kiezen uit de ingrediënten die je op de pannenkoek wilt en je kunt eventueel ook andere gerechten kiezen mocht je niet heel veel van pannenkoeken houden.

Vergelijkbare producten

Andere producten die worden gemaakt op de zelfde manier zijn poffertjes. Dat zijn eigenlijk hele kleine mini pannenkoeken. Deze worden vaak geserveerd met boter en poedersuiker. Ook wafels zijn vergelijkbaar met de pannenkoek. Alleen wordt deze gemaakt tussen een gril in plaats van een bakplaat of koekenpan.

Vergelijkbare artikelen

Slagroomtaart

1 jaar geleden

Mosselen recepten

2 maanden geleden

Decanteerkaraf

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.