Geschiedenis Egypte

The Nile River

De beschaving van het oude Egypte was gelegen langs de rivier de Nijl in Noordoost-Afrika. De Nijl was de bron van veel van de rijkdom van het Oude Egypte. Grote Egyptische steden groeiden langs de Nijl op toen het Egyptische volk experts in irrigatie werd en het water uit de Nijl kon gebruiken om rijke en winstgevende gewassen te telen. De Nijl voorzag voedsel, grond, water en transport voor de Egyptenaren. Grote overstromingen zouden elk jaar plaatsvinden en zouden een vruchtbare bodem bieden voor het verbouwen van voedsel.

Oud Egypte

Beschaving in noordoostelijk Afrika dat dateert uit het 4e millennium v.Chr. De vele verworvenheden, bewaard in zijn kunst en monumenten, hebben een fascinatie die blijft groeien naarmate archeologische vondsten hun geheimen blootleggen. Dit artikel concentreert zich op Egypte vanaf zijn prehistorie door zijn eenwording onder Menes (Narmer) in het 3e millennium vGT – soms gebruikt als een referentiepunt voor de oorsprong van Egypte – en tot de islamitische verovering in de 7e eeuw CE. Zie Egypte voor de daaropvolgende geschiedenis door de hedendaagse periode.

Piramides van Gizeh or Ricardo Liberato Koninkrijken en Periodes Historici groeperen de geschiedenis van het Oude Egypte gewoonlijk in drie grote koninkrijken die het Oude Rijk, het Middenrijk en het Nieuwe Koninkrijk worden genoemd. Het was tijdens deze tijden dat het oude Egypte op zijn sterkst was. De tijden tussen de koninkrijken worden tussenperiode genoemd.En waren korte en lange tijden.

Cultuur

Het oude Egypte was rijk aan cultuur, waaronder overheid, religie, kunst en schrijven. De overheid en religie waren met elkaar verbonden als de leider van de regering, de farao, was ook de leider van de religie. Schrijven was ook belangrijk om de overheid draaiende te houden. Alleen schrijvers konden lezen en schrijven en ze werden als krachtige mensen beschouwd. Egypte heeft zijn eigen cultuur en staat bekend om zijn warme weer en kamelen in de woestijn. De meeste mensen wonen rond de Rode zee en het bevolkingspercentage is ook erg verschillend op diverse plekken.

Piramides en schatten

De farao’s van Egypte werden vaak begraven in gigantische piramides of in geheime graven. Ze geloofden dat ze een schat nodig hadden om bij hen te worden begraven om hen te helpen in het hiernamaals. Als gevolg daarvan hebben archeologen veel goed bewaard gebleven voorwerpen en graven om te onderzoeken om erachter te komen hoe de oude Egyptenaren leefden. Er zijn grote schatte opgegraven van de oude Egyptenaren die veel geld waard zijn en waar veel goud in zitten. De farao’s hadden vroeger ook heel veel gouden kettingen en munten.

Einde van het rijk

Het oude Egyptische rijk begon te verzwakken rond 700 voor Christus. Het werd veroverd door een aantal andere beschavingen. De eerste die Egypte veroverde was het Assyrische rijk, honderd later gevolgd door het Perzische rijk. In 332 voor Christus veroverde Alexander de Grote van Griekenland Egypte en richtte hij zijn eigen heersende familie op, de Ptolemaïsche dynastie. Uiteindelijk kwamen de Romeinen in 30 voor Christus en werd Egypte een provincie van Rome.

Only registered users can comment.