Tijger tekenen

Je kan op verschillende manieren een tijger tekenen waaronder je bijvoorbeeld ook eerst een schets ervan kan maken. Het is handig om eerst met een paar basisvormen te beginnen. Schets een cirkel dat de kop van de tijger moet voorstellen en teken daar nog een kleine cirkel om die moet voorstellen als de snuit. Voeg vervolgens nog een paar cirkels aan de tekening toe die je kunnen helpen met de gelaatstrekken. Teken daarna twee driehoeken met afgeronde hoeken die dienen als de oren. Vervolgens teken je een soort van diamant met daaronder een omgekeerde y die dan dient als snuit met de mond. Voeg daarna twee kleine cirkels toe voor de ogen. teken een kleine ovaal voor de nek en twee grotere voor het lichaam. Teken vervolgens drie ovalen toe voor elke poot. Schets een kleine cirkel voor de poten en kleine ovalen voor de klauwen. Voeg daarna twee lijnen toe die dienen als de staart.  Daarna teken je de vacht, snorharen, de klauwen en de strepen. Teken voor de rest de contouren van de tijger in en geef hem een mooie kleur.

Hoofd van de tijger tekenen 

Teken de omtrek van een cirkel voor het hoofd. Teken ergens onder de cirkel een horizontale ovaal met bovenin het midden een klein deukje. Twee lijnen naar boven en je hebt de neus. Teken twee cirkels voor de bovenkant van de mond. Teken een paar ovalen voor de oren en de mond van de tijger. Teken aan beide kanten bogen voor het hoofd. De ogen teken je gewoon door twee kleine cirkels boven in de cirkel te tekenen. Teken op de gebaseerde buiten lijnen het hoofd van de tijger en voeg vervolgens strepen toe en teken de vacht.

Hoe de witte tijger overleefd

Door de opvallende vacht is het moeilijk voor ze om hun prooi te kunnen vangen en voor de stropers zijn ze gemakkelijker te vinden dan de andere tijgers waardoor het moeilijk is om te kunnen overleven. Vaak worden ze daarom ook in reservaten gezet om in veiligheid te blijven en dat ze niet gepakt kunnen worden door stropers. Inmiddels is men ook in staat om in de reservaten ook Siberische witte tijgers te kweken alleen komen die niet voor in het wild.

Waar de witte tijger voorkomt

De Bengaalse witte tijger komt vooral voor in het Sandarban gebied tussen India en Bangladesh, maar ook in Noord en Midden-India, Nepal en Birma. Ze komen tegenwoordig in de wouden van het vlakke kustgebied van Sandarban in Oost-India. 

Voedsel en jacht

Door een korte sprint te houden kunnen ze vaak hun prooi pakken en ze bespringen hun prooi van opzij of van achteren. Door met hun vier grote hoektanden hun prooi in de nek te pakken kunnen ze geen kant op. Soms spelen ze ook eerst met hun prooi voordat ze het opeten en al jong leren de welpen op jacht te gaan. Het regerende mannetje verjaagd naar mate van tijd de (jongens) welpen. Meestal vallen ze ook in de nacht aan en ze wachten totdat de andere dieren die ze op het oog hebben in slaapvallen en vaak pakken ze de zwakste en de jongste. Een volgroeide tijger kan wel 2 meter lang worden en weegt dan ruim 200 kilogram. Dankzij de kracht van de tijger kan hij zelfs een dier aan die twee keer zo groot is als hem. 

Vergelijkbare artikelen

Adelaar

6 jaar geleden 0

Wildlands

1 jaar geleden

Amfibieën

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.