Elektrische verwarming

Een elektrische verwarming is een warmtebron die in staat is een kamer of lokaal etc. te verwarmen. Het is een elektrisch apparaat dat warmte uitstraalt. Die warmte komt van de omzetting van de elektriciteit. Alhoewel dat de warmte erg prettig is, zullen de elektriciteitskosten dat niet zijn. Een verwarming verbruikt namelijk erg veel elektriciteit, omdat er veel stroom aan te pas komt. Onder verwarming verstaan we vele soorten types. Je hebt veel verschillende elektrische haarden en kachels.

Elektrische vloerverwarming

De functie van het verwarmen van de vloer is zodat er op elke plek evenveel warmte wordt verspreid door radiatoren of straling van warmte. De term convectie is niet te gebruiken bij een vloerverwarming. Convectie is een werking van het verplaatsen warmte over materialen. Dat gebeurt vrijwel altijd gelijkmatig. Bij vloerverwarmingen is het zo dat een egaal oppervlak verwarmd moet worden met een lage temperatuur en wordt de radiatie onder de hele vloer verdeeld waardoor er weinig tot geen temperatuurgelaagdheid is.

Elektrische kachels

Onder elektrische kachel worden verplaatsbare kachels verstaan. Meestal is het voor het bijverwarming van een ruimte. Een kachel is een element voor verwarming. Ze kunnen gevuld zijn met olie of bestaan uit infraroodpanelen. Meestal wordt voor het verwarmen van een huis, een kachel gebruikt die te vullen is met olie.

Opwekking

Een centrale verwarming bestaat uit radiatoren en die beschikt over vrije convectie. Vrije convectie is de term voor veranderen van temperatuur waardoor er een verandering van dichtheid ontstaat en er warme lucht wordt vrijgegeven. Hij kan worden opgewarmd door stroom en tevens door warm water.
De stroom wordt opgewekt door middel van elektriciteit waar radiatoren een onderdeel van zijn. Die worden opgewarmd waardoor de verwarming hete lucht kan verspreiden. Wanneer er met water wordt verwarmd, stroomt het water op dat moment door buizen onder de vloer en is eventueel te combineren met radiatoren. De vloer warmt zich dan in dezelfde mate op.
Elektrische kachels worden aangesloten op netstroom. Vanwege het feit dat ze mee te nemen zijn gebeurd dat door middel van een elektrische kabel. Wanneer ze te bevestigen zijn aan een plafond of muur, beschikken ze niet over de desbetreffende kabel. Ze vreten over het algemeen best veel stroom voor de warmtecapaciteit die zij produceren. Desalniettemin kunnen zij een ruimte snel verwarmen. Meeneembare elektrische kachels, zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Zo kunt u de kachel aanpassen aan de omgeving waar die moet komen te staan.

Prijzen

Over het algemeen zijn de kosten voor een elektrische verwarming niet zo duur. Ze zijn aan te schaffen vanaf een zeer lage prijs omdat er vele maten en warmte volumes van zijn. Dat geldt vooral voor de kachels. De maandelijkse prijs van een kachel zou wel kunnen oplopen vanwege het feit dat het 2000 tot 3000 watt kunt gebruiken. Ook heb je de keuze uit kachels die over een kinderslot, timer etc. beschikken. Centrale verwarmingen zijn meestal al geïnstalleerd wanneer je een appartement huurt, dan betaal je alleen de prijs van de verbruikte elektriciteit en hoef je zelf geen verwarming aan te schaffen.

Voor al uw elektrische haarden en kachels van sfeerhaardenexpert.nl bekijk: elektrische kachel

Vergelijkbare artikelen

Badkamertegels

6 jaar geleden 0

Kunstgras

5 jaar geleden 1

Only registered users can comment.