Kapsels

Beginnend met de oude beschavingen van Griekenland, Rome en Egypte, zijn kapperswinkels historisch gezien een plaats waar mannen niet alleen voor een knipbeurt bijeen zijn gekomen, maar vaak ook voor vriendelijke gesprekken over lokale gebeurtenissen, politiek, nieuws, weer, sportevenementen en alles anders in de zon. Kapperswinkels in verschillende historische periodes zorgden naast haarknippen ook voor haarverzorging, zoals baden, massage, schoenpoetsen, eten en drinken, amusement, tanden trekken, bloed laten verhuren en zelfs een operatie ondergaan! Voorafgaand aan de komst van een gemakkelijk te gebruiken, in massa geproduceerd scheerapparaat aan het begin van de twintigste eeuw, bezocht een groot percentage mannen regelmatig een kapper – soms meerdere keren per week – om hun gezicht te laten scheren. Al deze factoren hebben ertoe geleid dat de kapperszaak door de geschiedenis heen een belangrijke ontmoetingsplek is geworden in de levens van veel mannen.
Het knippen en stylen van haar voor vrouwen is ook een onderdeel geweest van de geschiedenis van kapsalons, hoewel de populariteit van die trend in bepaalde regio’s en tijdsperiodes in de was is gegaan en afgenomen. Over het algemeen wordt de huidige kapperszaak (in tegenstelling tot een stylingsalon of een knipbeurt) door velen beschouwd als een mannendomein, hoewel sommige winkels ook vrouwenhaar knippen, en sommige hebben vrouwelijke kappers.

Een goede kapper vinden

De gemakkelijkste manier om een goede kapper te vinden, is door rond te vragen. Zoek mannen met mooie korte kapsels en vraag hen naar welke winkel ze gaan. De meeste mannen met een goede kapper geven graag hun naam door. Als je een bepaald type haar hebt (d.w.z. zeer gekruld, luier, zeer recht, terugwijkende haarlijn, enz.), Probeer dan advies in te winnen over kapperszaken van mannen die die functie delen. Sommige winkels zijn bijvoorbeeld bijzonder bedreven in het knippen van de verschillende texturen van zwart herenhaar.
Omdat kapperszaken vaak sociale verzamelplaatsen voor mannen zijn, wilt u misschien ook een plek vinden waar u van de omgeving geniet. Sommige winkels zijn constant vol onstuimig gepraat en hoge energie, terwijl andere meer traag en ontspannen zijn. Sommigen hebben een duidelijk oudere clientèle, sommige dienen vooral jongere mannen. Sommige winkels zijn “hip” en modern, terwijl andere je het gevoel geven dat je een stap terug in de tijd hebt gezet als je door de deur loopt. Er zijn enkele stoel winkels en multi-stoel winkels, winkels die de radio of televisie spelen, winkels die stil zijn, winkels die zich richten op militaire stijl bezuinigingen, winkels die veel zakenlieden bezuinigingen doen, enzovoort. Kortom, er zijn veel unieke kapperswinkels die er zijn, en misschien wilt u er een paar uitproberen voordat u uw favoriet vindt.

Boog

Het gebied net boven en achter het oor; de omtrek van de snede die het bakkenbaardgebied verbindt met het haar aan de zijkant en achterkant van het hoofd. Iedereen heeft een natuurlijke boog, en veel kappers zullen proberen de boog te trimmen op een manier die eenvoudig de natuurlijke boog schoonmaakt en verbetert. Het knippen van een boog met een lager dan gemiddeld gemiddelde kan grote oren minimaliseren, en het knippen van een hoger dan gemiddelde boog kan kleine oren groter laten lijken. Als een boog echter te hoog of te scherp wordt getrimd zonder de juiste vermenging, kan het er vreemd uitzien wanneer deze uitgroeit.

Pony

Haar aan de voorkant van het hoofd dat over het voorhoofd is afgesleten; soms ook “pony” genoemd. Pony kan lang of kort zijn en kan recht naar beneden worden gedragen of naar beide kanten worden gekamd. Sommige mannen dragen een pony om een groot of prominent voorhoofd te bedekken, of een enigszins terugwijkende haarlijn.

Vergelijkbare artikelen

T-rex

6 jaar geleden 0

Vignet Zwitserland

7 jaar geleden 0

Argentavis

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.