Dimorphodon

Dimorphodon in de wereld

De Dimorphodon is een van de vliegende soorten in de dinosaurus werelden. Deze vliegende soort is een hele leuke vogel. Volgens de dinosaurus wetenschappers behoord deze soort tot de vogel-dino soort. Deze soort werd veel gebruikt in series van spelletjes kijk maar eens naar de Pokémon spellen. In dit spel is er een vliegende dinosaurus die uit een fossiel komt hij komt voor in de 1e generatie. De ontwikkelaars hebben ook toegezegd dat de ideeën af en toe bij de dinosaurussen vandaan komen. De Dimorphodon heeft verschillende kleuren op zijn huid en is niet te peilen over hoe hij groeit. De meest voorkomende kleuren op deze dinosaurussen zijn bruin en donkergeel.

Voedsel en dieet van Dimorphodon

Deze dinosaurus was een echte roofvogel soort. Hij had altijd een lekker hapje nodig en roofde altijd er lekker op lost. In het wild ging hij meestal voor de kleinere dieren en vogels. In die tijd kunnen wij niet garanderen of er kleinere dieren echt op werden gegeten of dat het fictie is. Deze dieren werd meestal opgegeten en konden dus ook makkelijk worden uitgestorven. In andere delen van de wereld was er juist weer geen voedsel voor deze soort. De Dimorphodon is niet echt van het eten van planten of fruit dus ging het voor het jagen. Je kan dat ook zien aan zijn agressieve kop. Hij is altijd bezig met vijanden en de jacht. De jongen werden als eieren al beschermd en als ze wat ouder zijn gingen ze hun eigen weg en af en toe samen jagen in het wild op eten of een nest te bouwen.

Dimorphodon in de musea

De Dimorphodon is terug te vinden in verschillende media en in verschillende steden. Natuurlijk kan je hem altijd terugvinden in de media en altijd kan je hem bezoeken in het museum. Nederland is echt een leuk land als het gaat om het houden van dinosaurussen. We hebben leuke musea die zich voor zowel jong als oud leuk kunnen kleden. Iedereen kan er nog wat van leren en wat van opsteken. In Amerika is het helemaal groot. Hier zie je in verschillende documentaires dat er grote musea zijn voor specifieke soorten. Dit is erg belangrijk want hierdoor kunnen mensen dingen van leren en weer verwerken in eigen papieren of voor de dingen zoals toets op school. De Dimorphodon is ook een soort die gladde vleugels had waardoor de wind hem niet kon stoppen. Zijn vleugels waren zo groot dat niemand deze echt kon voelen. Normaal zal je verschillende dingen voelen bijvoorbeeld slangenhuid of koeienvacht maar bij de Dimorphodon was het gewoon enkel glad.

Dimorphodon vijanden

De Dimorphodon had niet veel vijanden maar wel speciale vrienden. Meestal waren het de dinosaurussen op het land die hem probeerde te pakken maar daar was het niet erg gevaarlijk. Dit dier had dus bijna geen vijanden.

Periode en tijdvak

De Dimorphodon leefde ongeveer 240 miljoen jaar geleden en waren een van de eerste dinosaurussen. Er waren rond die tijd niet echt vliegende dinosaurssen. Deze soort leefde in de jura tijdperk en is vroeg uitgestorven,.

Gewicht en lengte

De Dimorphodon was een echte brede vogel. Zijn vleugels konden wel 3 meter lang worden en zijn lichaam kon ook heel breed worden. Hij kon wel 10 kilo zwaar worden. En was een van de grootste vogelsoorten bij de dinosaurussen.

Vergelijkbare artikelen

Overwatch

4 jaar geleden 0

Kind opvoeden

5 jaar geleden 0

Leger

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.