Japan

Het mooie Japan, een eiland gelegen in oost-Azië. Japan is een land wat qua natuur en toerisme bekend staat om zijn kersenbloesems. Kersenbloesems zijn Japanse bomen die donker roze, roze of witte bloemen hebben en nadat de bloemen uitgebloeid zijn komen er pas bladeren aan de bomen. In Japan is de week dat de kersenbloesems bloeien meestal in de vakantieweek genaamd golden week. Golden week is een van de weinige vrije dagen in Japan. Golden week duurt een week lang. Tijdens deze week komen er ook veel toeristen naar Japan. In deze week zijn de kersenbloesems heel belangrijk. In 2016 is Japan om en nabij 3 miljard euro in de toeristische sector kwijt geraakt omdat er minder toeristen kwamen omdat de kersenbloesems eerder bloeide.

Diversiteit Japan

Japan is een land wat bekend staat om zijn diversiteit. Japan heeft een natuur/berg cultuur en een stads cultuur. Ook heeft Japan hele oude tradities wat in sommige steden bijna niet te merken is omdat het barst van de moderniteit. Ik zal in de opkomende stukjes hier iets over vertellen te beginnen met het oude Japan.

Shintoïsme

In het oude Japan was Shintoïsme heel belangrijk. Shintoïsme is het nationale geloof van Japan en is afgeleid van het Boedisme. Het Boedisme is gefocust op dood en wat daarna gebeurd in tegenstelling tot Shintoïsme. Bij het Shintoïsme draait alles om het leven en hoe je je leven leeft. Het is een principe wat bij meer geloven voorkomt. Wie goed doet wie goed ontmoet (Karma) of als je zondes begaat ga je naar de hel. Japan is een van de veiligste landen die er bestaan Japan staat nummer 4 op de lijst van meest veilige landen. Hierboven staan alleen landen zoals Vaticaanstad en Monaco. Ik geloof dat Japan een van de veiligste landen ter wereld is omdat deze instelling tegenwoordig nog in de jeugd van het land word geramd. Respect voor je ouderen etc. Een voorbeeld hiervan is het buigen naar je leraar voor de les begint. In Japan is het ook onbeschoft om in je school uniform ongehoorzaam te zijn of iets te verstoren omdat je geen schande voor je school wilt creëren.

Japanse hoge snelheidstreinen

In het moderne Japan is een van de dingen die het meest bekend zijn de shinkansen de hoge snelheidstreinen. Deze treinen kunnen wel snelheden bereiken van 600 kilometer per uur bereiken. De prijs van deze treinen is niet duur. Als je in Japan onbeperkt wil reizen in lokale treinen en 3 keer in de hoge snelheidstreinen kan je voor ongeveer 200 euro dit een week lang hebben. Het klinkt misschien duur maar deze hoge snelheidstreinen is praktisch hetzelfde als een vliegtuig! Een ander bekend ding in Japan is Anime. Anime is een van Japans grootste export producten. De andere twee grootste exportproducten van Japan zijn Japanse rockmuziek en de kersenbloesems zoals hierboven al benoemd. Japanse rockmuziek is een van Japans grootste exportproducten omdat dit in sommige landen word beschouwt als de beste rockmuziek ter wereld zelfs in Amerika luisteren redelijk veel mensen naar Japanse muziek. Kersenbloesems zijn wereldwijd bekend omdat Japan hier 3000 van heeft gedoneerd aan Washington terwijl dit zeer dure planten zijn.

Vergelijkbare artikelen

De Notre Dame

6 jaar geleden 0

Zuid Korea

6 jaar geleden 0

Kerstballen

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.