Goji bessen

Goji bessen zijn afkomstig van de struik Lycium Barbarum, de vrucht heeft een heldere rood/oranje kleur. Goji bessen zijn van origine afkomstig uit Azië, voornamelijk uit China, Mongolië en Tibet. De bessen worden voornamelijk in het Ningxia Hui dal wat in China ligt verbouwd. De goji bes wordt vanwege zijn kwaliteit er gewaardeerd in Tibet, er worden zelfs speciale feestdagen gehouden voor de vrucht. Goji bessen zijn al 2500 jaar bekend in Azië en met name in China speelt de bes een grote rol in de geneeskunde. Goji bessen worden ook gebruikt in voeding en drinken. In Nederland groeit de Boksdoorn en deze lijkt heel erg op die van de goji bes. In de meeste Aziatische landen worden goji bessen al eeuwenlang gebruikt tegen vele medische kwalen zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk en diabetes. Er wordt gezegd dat de bes ook goed is voor het verhogen van je libido en de vruchtbaarheid. Goji bessen helpen ook bij het tegen gaan van je verouderingsproces en het verbeteren van je gezichtsvermogen.

Wat doet de goji bes?

Goji bessen bevatten veel goede voedingswaarde die belangrijk zijn voor je lichaam. Ze bevatten mede vitamine A, vitamine C, vitamine B1, vitamine B2, ijzer, nikkel, magnesium, calcium natrium en ook diverse aminozuren. Het is wetenschappelijk bewezen dat de goji bessen de hoogste concentratie aan antioxidanten en vitamines bevat van alle vruchten op aarde. De bes is dan ook een van de meest voeding rijkste vruchten. De goji bes is zowel gedroogd als vers erg voedzaam, gedroogd behoud de bes bijna al zijn voedingswaarde. De concentratie aan voedingswaarde in de goji bes ligt aanzienlijk hoger dan die van ander fruit, hierdoor is de bes ook te onderscheiden van het meeste andere fruit. De goji bes heeft in verhouding tot het suikergehalte veel aanwezigheid van substanties zoals enzymen, activatoren, essentiële vetzuren en negentien soorten aminozuren. Een van de meest belangrijke stoffen uit de goji bes zijn de polysachariden die in bijna geen enkel ander soort vrucht voorkomt. Polysachariden zijn stoffen die helpen tegen kanker, cholesterol, diabetes, seksuele stoornissen en diverse andere ziekte. Goji bessen worden gezien als superfood door zijn genezende eigenschappen en zijn stoffen die helpen tegen diverse ziekte.

Goji bessen gaan afvalstoffen tegen

In je lichaam zitten veel afvalstoffen die ook weer vrij moeten komen. Dit vrijkomen van afvalstoffen gebeurt bijvoorbeeld bij het verbranden van vet of glucose. Ook komen er afvalstoffen vrij tijdens roken, straling van bijvoorbeeld de zon of het inademen van luchtvervuiling. De afvalstoffen in je lichaam willen zich binden aan de wanden van cellen of je DNA, op deze manier ontstaat er dus schade aan je lichaam. De afvalstoffen in je lichaam zijn kunnen vaak veroorzakers zijn van ziektes.

De goede eigenschappen van goji bessen:

  • Het verlagen van spanning en stress
  • Het verhogen van het libido en de vruchtbaarheid
  • Zorgen voor stevigere botten en spieren
  • Het verbeteren van je stofwisseling
  • Het verbeteren van de nier en leverfuncties
  • Helpen bij gewichtsverlies
  • Het helpen tegen hoofdpijn en evenwichtsstoornissen
  • Het verbeteren van de bloedcirculatie
  • Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de hartfuncties en helpen tegen hoge bloeddruk.
  • Helpen het verouderingsproces tegen te gaan

Vergelijkbare artikelen

Bloemen

6 jaar geleden 0

Gele bloemen

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.