Visum Turkije

Als je hebt besloten bent om je vakantiedagen te besteden in het zonnige Turkije heb je een visum nodig. Om te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan hebben we het een en ander voor je uitgezocht.

Aanvragen

Tot 2015 was het gewoon dat bij aankomst in Turkije je je visum kan aanschaffen. Sinds 2015 is dit niet meer mogelijk. Je moet nu een visum via het internet aanvragen. Voordat je gelijk weer denkt dat het allemaal onzin is hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Het oude papieren visum dat je op locatie kocht was wat duurder dan het nieuwe visum dat nu ongeveer 18 euro kost
  • Je hebt nu geen lange wachtrijen op bestemming en kan je dus gelijk doorlopen

Er zijn een aantal websites waar het mogelijk is om een e-visum aan te vragen , maar de officiële site die afkomstig is van de Turkse overheid is : www.evisa.gov.tr/en.

Het aanvragen van het nieuwe visum verloopt in drie stappen. Als je aankomt op bestemming geef je als gewoonlijk je paspoort aan de persoon achter de balie en die kan via het systeem zien dat je er een hebt aangeschaft. Het wordt je wel zeker aangeraden om een bewijs op je smartphone etc. mee te nemen voor het geval dat er een misverstand ontstaat. Als je nog zekerder van je zaak wilt zijn print je thuis de bevestiging uit en neem je die mee naar Turkije om deze dan bij aankomst te tonen.

Betalen

Als je het E-visum hebt aangeschaft krijg je meteen een bevestigingsmail en binnen 48 uur volgt daarop een mail met daar in het visum. Op de officiële site van de Turkse overheid is het alleen mogelijk om via mastercard of visa te betalen. Wees nu niet getreurd want er zijn genoeg alternatieve sites waar je via ideal een visum kan aanvragen voor een kleine toeslag boven op het gewone bedrag. Geldigheid Een e-visum voor Turkije is vanaf de vooraf door jou gekozen datum 180 dagen geldig. Je kan dan hoe vaak je wilt Turkije in, maar wel een maximale periode van 90 dagen. Je moet ook niet vergeten dat ook je paspoort nog zeker minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomstdatum!

Ook kinderen hebben een eigen document nodig. Zonder visum kom je uiteraard Turkije niet binnen. Het komt ook maar zelden voor dat een visum aanvraag wordt geweigerd. Als je aanvraag niet wordt geaccepteerd wordt het bedrag van de aankoop uiteraard teruggestort op uw rekening. Als je met kinderen reist moet je ook voor alle kinderen een apart visum aanvragen omdat het visum persoonsgebonden is. Het maakt niet uit met welke vliegmaatschappij je vliegt het visum is geldig voor alle vliegmaatschappijen. Op je visum komt standaard te staan dat je 90 dagen verblijft in Turkije dat komt omdat de maximaal toestaande verblijfsduur is van het visum. Je bent dus niet verplicht om 90 dagen te blijven in Turkije.

Vergelijkbare artikelen

Poker toernooien

6 jaar geleden 0

Stierenvechten

6 jaar geleden 0

Poetin

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.