Italië

Als we op de wereldkaart kijken kunnen we Italië heel goed herkennen aan de laars achtige vorm die het land heeft. Bij Italië horen ook heel veel eilandjes de grootste zijn Sardinië en Sicilië. De hoofdstad van Italië is Rome en bevindt zich in het midden van Italië. In Italië bevinden zich twee onafhankelijke staten genaamd Vaticaanstad en San Marino. Iedereen heeft vast wel eens gehoord over de Romeinen. De Romeinen gebruikte Italië als het centrum voor het Romeins Rijk. Door de jaren heen groeide het Romeinse Rijk uit tot grootste en sterkste rijk van Europa. Dit alles duurde tot ongeveer de 5e eeuw na Christus. In Italië bevinden zich nog steeds gebouwen uit dit tijdperk. Tegenwoordig is Italië het meest populairste vakantieland in Europa en jaarlijks bezoeken er miljoenen toeristen dit mooie land.

Bezienswaardigheden van Italië

Venetië: De stad Venetië bestaat wel uit meer dan 100 kleine eilandjes waardoor je prachtig langs alle eilandjes kan varen. Als je houdt van iets romantisch dan is een tocht in de kanalen met een gondel echt iets voor jou. Overal is Venetië een prachtige stad waar je zeker één keertje geweest moet zijn.

Colosseum: Het Colosseum is gebouwd als grootste amfitheater voor het Romeinse Rijk. Het Colosseum werd vooral gebruikt voor gladiatoren en andere schouwspelen. Onderzoekers schatten dat er ruim 500.000 mensen zijn gestorven in het Colosseum.

De toren van Pisa: Een heel herkenbaar bezienswaardigheden van Italië is de toren van Pisa, dit komt omdat de toren van Pisa gebouwd is met een helling van ongeveer 10%. De toren van Pisa is een van de meest bekendste bouwwerken van Italië en de toren van Pisa is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Italiaanse keuken

Als we aan de Italiaanse keuken denken dan denkt iedereen gelijk pizza en pasta maar Italië heeft veel meer te bieden dan alleen dat. In Italië kan je heerlijk olijven en tomaten eten maar natuurlijk ook een ijsje of echt Italiaanse koffie. Het eten uit de Mediterrane kant is het meest bekendst en het lekkerste en de wijnen uit de Toscaanse regio zijn het bekendst. De Italianen eten geen ontbijt maar drinken dan een kop koffie. Ook eten de Italianen pas erg laat in de avond dit komt doordat de temperatuur in Italië erg hoog kan oplopen.

In de Italiaanse keuken vinden we ook een heerlijke kop koffie. De Italianen weten pas echt wat goede koffie is en kunnen een kop koffie het beste maken. Uit Italië komen de macchiato, espresso en de cappuccino vandaan.

De cappuccino bestaat uit een volle shot sterke espresso met daarop warme melk met een lekkere schuimlaag.

De espresso is niet meer dan een enkele shot pure zwarte koffie en is daarom heel sterk en vooral bitter van smaak. In Italië drinken ze de espresso met veel suiker zodat de smaak wat verfijnder wordt. De macchiato of ook wel de latte genoemd is een grote kop koffie vol met warme melk en melkschuim, hierin schenken ze een shotje espresso in. In tegenstelling tot de cappuccino gebruik je voor een latte macchiato veel meer melk en minder koffie.

Vergelijkbare artikelen

Alles over Ghana

1 jaar geleden

Barcelona

6 jaar geleden 0

Turkije

3 jaar geleden

Only registered users can comment.