Ferrari

Het merk Ferrari is afkomstig uit Italië, de oprichters van Ferrari hebben het merk opgericht in 1929. Het merk is begonnen als een racing team en noemde zichzelf Scuderia Ferrari. Het merk werd opgericht door de welbekende man Enzo Ferrari. 

Enzo Ferrari

Enzo Ferrari is begonnen als testcoureur bij Alfa Romeo, Dit is een van de eerste auto merken uit Italië. Nadat hij enkele tijd als testcoureur heeft gewerkt bij Alfa Romeo kreeg hij de verantwoordelijkheid over het team van Alfa Romeo. Hierdoor kreeg hij het gevoel om een eigen team op te richten wat vervolgens ook gebeurt is. Hierna besloot Enzo Ferrari weg te gaan bij Alfa Romeo en verder te gaan als eigen team. Helaas voor hem werd dit voor de komende 4 jaar niet toegestaan in de race en sportwagen wereld. 

In 1943 had Enzo Ferrari al een eigen fabriek en verhuisde hij deze van Modena naar Maranello. Dit bleek een succes te zijn want de fabriek staat er momenteel nog steeds. 60 jaar nadat het automerk was opgericht is het een enorm succes geworden in de autowereld en is het merk een miljardenbedrijf geworden. 

Momenteel heeft Fiat Chrysler Automobiles(FCA) 90% van de aandelen van Ferrari in handen. Dit zorgt ervoor dat FCA grotendeels de eigenaar is van Ferrari, de andere 10% is in beschikking van Ferrari zelf.  In de afgelopen 8 jaar heeft het merk een forse stijging geboekt in verkoopcijfers, zo is het merk maar liefst 400% gestegen in maar 8 jaar tijd. Dit is enorm en er wordt verwacht dat het merk de komende tijd alleen maar door zal groeien. 

Ferrari heeft op dit moment 13 modellen op de markt staan zo heb je de goedkoopste Ferrari Portofino voor een vanaf prijs van maar liefst 249.000 euro. Dit is geen zachtaardig prijsje en niet een betaalbare auto voor de normale auto gebruikers. Ferrari is een merk dat bedoelt is voor mensen met centen. Volgend op de Portofino heb je de GTC4 Lusso T. Dit is de grootste Ferrari op het moment. De enigste met 4 zitplaatsen in de auto. 

Ferrari’s goedkoopste sportmodel is de Ferrari 488 dit is de nakomeling op de Ferrari F430 en de Ferrari 548. Momenteel is de 458 helaas uit het gamma gehaald wat er voor zorgt dat er maar 10 modellen worden geproduceerd. Onder de Ferrari 488 vallen weer een aantal soorten zo heb je de: 488 Spider, de 488 Pista en de 488 Pista spider. 

Ferrari is op het moment bezig met het ontwikkelen van een nieuwe soort Ferrari, de naam is al bekend en ze willen hem de Ferrair SF90 Stradale noemen. Dit wordt niet de nieuwe hypercar van Ferrari maar qua specificaties op papier blaast deze de voormalige hypercars van Ferrari wel voorbij. 

Ferrari is een merk met een geheel eigen structuur, zo heb je geen concurrent behalve Lamborghini die met dit merk te vergelijk is. Al valt Lamborghini er nog een beetje buiten. Ferrari is al vroeg begonnen in de race wereld en in sinds dien bezig gebleven met het produceren van handgemaakte motorblokken. Momenteel heeft Ferrari maar 2 type motoren op de markt dat zijn de 3.9 Liter V8 biturbo en de 6.2 V12. Toekomstig wilt Ferrari de V6 en de hybride’s op de markt brengen. Zo heeft Ferrari al een V6 op de markt maar dit type blok bevind zich in het sportgamma van Alfa Romeo. 

Vergelijkbare artikelen

Files

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.