Bezienswaardigheden van Marokko

Fez

De keizerlijke stad Fez is beroemd om zijn lederen producten, waarvan de meeste afkomstig zijn van de lederen bazaar in de oude medina. De leerlooierijen zijn sinds de middeleeuwen in gebruik en zijn sindsdien niet veel veranderd. Voor het beste uitzicht ga je naar de leerwinkels in de galerijen boven de centrale binnenplaats van Chaouwara Tannery. Vanaf hier zie je de vaten gevuld met kleurrijke kleurstoffen; en de huiden liggen te drogen in de zon. De geur van het ongebluste kalk en duivenvoer mengsel dat wordt gebruikt om de huiden te genezen kan overweldigend zijn, maar de aanblik van de geschiedenis in actie compenseert dit meer dan goed. Blader door de winkels zelf op zoek naar authentieke lederwaren, variërend van handtassen tot slippers.

ChefChaouen

Het slaperige stadje Chefchaouen ligt in het Rifgebergte in Marokko en biedt een welkome afwisseling na het hectische tempo van de grotere steden in het land. Opgericht in de 15e eeuw, diende de stad als een toevluchtsoord voor moslims en joden tijdens de Spaanse Reconquista; en opnieuw voor Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog de nazi-heerschappij ontvluchten. Tegenwoordig is het beroemd om zijn Boheemse sfeer en de adembenemende schoonheid van zijn geplaveide straatjes. De gebouwen zijn geschilderd in honderd tinten blauw en ertussenin zie je vaak een glimp van de verre bergtoppen. Kom naar Chefchaouen voor zijn omgeving en verblijf voor zijn schilderachtige ambachtelijke markten, traditionele pensions en cafés aan de straatkant.

Leer Koken

De Marokkaanse keuken is beroemd over de hele wereld vanwege de geurige specerijen en de unieke kookmethodes. Het is een samensmelting van vele verschillende invloeden – waaronder de inheemse keuken van de Berbers, de Arabieren, de Andalusiërs en de Fransen. Geniet van iconische gerechten zoals tajine en harira in kiosken aan de straatkant in de medina van de stad, en meld je aan voor een kookcursus om te leren hoe je de smaken thuis kunt recreëren. Veel guesthouses of Riads bieden halve of hele dag culinaire lessen. De beste nemen je mee naar de markt om verse ingrediënten te kopen en laten je vervolgens de traditionele manieren zien om ze voor te bereiden. Daarna ga je je creatie proeven, terwijl de vaardigheden die je leert een souvenir zijn dat voor altijd zal blijven bestaan.

Hamam

Een hamam of openbaar stoombad is een Marokkaanse overgangsrite. In het verleden, toen maar weinig mensen de luxe hadden van een eigen badkamer, waren hamams sociale ontmoetingsplekken waar mensen konden komen om te baden en roddelen. Nu zijn er minder openbare hamams, maar degenen die er nog steeds zijn, bieden een fascinerend cultureel inzicht – en een kans op de beste reinigings- en peelingservaringen van je leven. Ze zijn ook een geweldige manier voor vrouwelijke reizigers, in het bijzonder om lokale vrouwen te ontmoeten en te socialiseren. Als de gedachte aan baden met totale vreemden onaangenaam is, overweeg dan een luxe hamam in een Riad met privé behandelkamers en hoogwaardige producten afkomstig uit heel Marokko.

Surfen

De Atlantische kust van Marokko herbergt een groot aantal surfbreaks, waarvan sommige van wereldklasse zijn. Voor serieuze surfers is de beste bestemming Taghazout, een klein vissersdorpje net ten noorden van Agadir. Er zijn golven voor alle niveaus hier, van de uitdagende site van Boilers tot relaxte Immesouane, een van de langste ritten in het land. Point Anchor is beroemd om zijn rechterspauze, die 500 meter lang is tijdens een krachtige noordwestenzwelling. Beginnende surfers en kitesurfers trekken ook naar het populaire strandresort Essaouira, waar de deining milder is (hoewel minder consistent). Waar je ook gaat, probeer je reis te timen voor het winterseizoen van september tot april, wanneer de deining op zijn best is.

Vergelijkbare artikelen

Vakantie Canada

5 jaar geleden 0

Turkije

3 jaar geleden

Only registered users can comment.