iPhone 8

In het kort

  • De iPhone 8 is aangekondigd op 12 september 2017.
  • De eerste toestellen die in Nederland beschikbaar zijn was op 22 september.
  • Adviesprijs ligt rond de 809 euro.

Uitvoering

De iPhone 8 is voorzien van een 4,7 inch beeldscherm. Heeft een capaciteit van 64 GB die uitgebreid kan worden naar 256 GB. Deze smartphone bevat ook een A11 bionic-chip met 4‑bits architectuur , neural engine en een geïntegreerde M11-bewegings­coprocessor. Je kan nu ook draadloos opladen en zoals bij het vorig model zit er op de thuisknop een vingerscan waarnaar je gemakkelijk je smartphone kan ontrgrendelen. De achterkant is geheel voorzien van glas en de knoppen zitten ook netjes in de smartphone verwerkt.

Vernieuwingen

  1. Je hebt nu eindelijk geen kabeltje meer nodig, je kan de iPhone 8 namelijk gewoon draadloos opladen. De achterkant is voorzien van glas waarnaar het opladen wordt ondersteunt. Het maakt het ook makkelijk want je kunt tegelijk muziek luisteren en opladen.
  2. De A11 Bionic chip is sneller dan de Macbook. Met deze chip kun je efficiënter te werk gaan. Met zes kernen waarvan er vier kernen maar liefst 75 procent sneller zijn dan de A10 in de voormalige lighting iPhones. De chip werkt 30 procent sneller dan die van de iPhone 7.
  3. De smartphone is ook nog eens voorzien van een camera met 12 megapixel. Deze camera vangt ook voor 83 procent meer licht op dan de iPhone 7. Je verbruikt je accu ook minder, dit doordat de camera efficiënter gebruikt kan worden.
  4. Met behulp van een schermtechniek wordt het licht om je heen constant gemeten, waarnaar de kleuren op het scherm aangepast worden. Dit maakt het makkelijker om naar je scherm te kijken zonder dat je er veel last van krijg. Leg bijvoorbeeld de smartphone onder een gekleurde lamp, dan kan je zien dat de display zich aanpast.

Design

Voor grotendeels houdt het vergeleken met de iPhone 7 hetzelfde uiterlijk aan. De afmetingen zijn ook precies hetzelfde, namelijk een schermformaat van een gepaste 4,7 inch. Wat handig is want je kunt gewoon dezelfde hoesjes gebruiken. Apple heeft wel ander materiaal voor de achterkant gebruikt, dit is namelijk glas. Dit heeft invloed op het draadloos opladen want het wordt daardoor ondersteunt. De voormalige smartphone is voorzien van aluminium en dat is daarvoor ongeschikt. De smartphone reeks van Apple hebben nog wel steeds dezelfde huisstijl, hierbij kijk je voornamelijk naar de homeknop met Touch ID-sensor.

iPhone 8 review

Apple heeft dit najaar op 12 september de goedkoopste en nieuwste smartphone uitgebracht, dit is namelijk de iPhone 8. De nadruk ligt daarbij voornamelijk op de performance, dit is dankzij haar nieuwste chip. De A11 Bionic-chip die ervoor zorgt dat je moeiteloos je reality-toepassingen kunt gebruiken. Toch wordt er afgevraagd of de mensen die Apple al gebruiken zitten te wachten op nog meer power, of ze liever andere vernieuwingen hadden gezien waaronder de OLED en schermranden die smaller zijn. Mensen die al vertrouwd zijn met de Apple smartphones zitten in combinatie met het uiterlijk ook goed bij de iPhone 8 met haar prestaties. Apple heeft in feite de vertrouwde iPhone alleen maar verder geperfectioneerd, met wat kleine verbeteringen hier en daar natuurlijk. Als je wat extra geld voor een iPhone over hebt, komt dit dan ook goed uit. De prijs ligt rond de 800 euro.

Vergelijkbare artikelen

CV onderhoud

7 jaar geleden 0

Isolatie

7 jaar geleden 0

Bitcoin

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.