Computer problemen

Computer problemen

In de wereld van deze tijden is het gebruik van computers heel erg noodzakelijk voor de meeste van de mensen, maar niet veel mensen beschouwen de medische gevolgen die het werken met computers kan veroorzaken, zoals een beschadigd gezichtsvermogen, slechte houding, artritis in de vingers en computer-belastings-letsels die kunnen worden veroorzaakt door zitten in een positie voor een langere periode. Bovenstaande problemen worden vaker geassocieerd met ouderdom, maar vanwege vele factoren, zoals een slecht ontwerp van onderdelen, nabijheid van de gebruiker tot het scherm en een overschot aan opeenvolgende werkuren, betekenen bovenstaande problemen zowel bij jonge als oude computergebruikers. Dit is een uiterst belangrijk probleem, omdat computers steeds belangrijker worden in elke hoek van het werk. De medische effecten die hierdoor worden veroorzaakt, zullen toenemen, tenzij er voldoende onderzoek wordt verricht en er tijd wordt besteed aan het zoveel mogelijk elimineren en verminderen van deze problemen. Naar schatting gaat het bij minstens 75% van alle banen om een bepaald niveau van computergebruik; dit betekent dat driekwart van de beroepsbevolking wordt blootgesteld aan tal van gezondheidsproblemen, hetzelfde kan gezegd worden van studenten en opvoeders die geen enkele dag zonder toegang tot een computer doorlopen voor academisch werk. Computer problemen komen tegenwoordig heel vaak voor.

Het aantal mensen dat recreatief met computers werkt en computers gebruikt, zal de komende jaren aanzienlijk toenemen, dus het is van cruciaal belang dat deze problemen vroeg of laat worden geïdentificeerd en opgelost in een poging deze problemen te verminderen of zelfs uit te roeien.

Carpaal Tunnel Syndroom

Het medische probleem in verband met computer gerelateerd werk is carpaal tunnelsyndroom (CTS). CTS is een stress gerelateerd letsel veroorzaakt door herhaalde bewegingen van gewrichten, vooral de pols, en kan leiden tot tal van musculoskeletale problemen. Het is heel gewoon geworden bij computerprofessionals vanwege slecht geplaatste computercomponenten en uitgebreid typen gedurende een lange periode. Uit onderzoek is gebleken dat een op de acht computerprofessionals last heeft van CTS. Deze studie werd uitgevoerd onder 21 bedrijven en de meerderheid van de patiënten zei dat ze een acute en in sommige gevallen ernstige pijn hadden door CTS. De belangrijkste oorzaak van CTS lijkt echter discutabel, maar veel bronnen zeggen dat het syndroom voornamelijk wordt veroorzaakt door de acute plaatsing van de pols tijdens het typen en dit probleem wordt nog verergerd doordat de gebruiker tijdens het typen naar het scherm moet hurken.

Computer problemen

In ander onderzoek werd de muis als de belangrijkste oorzaak van CTS genoemd, omdat bleek dat onder de vingers de rechterduim ontvankelijker was voor CTS vanwege de acute positie van de duim tijdens het gebruik van de muis. CTS, hoewel overwegend, lijkt erg moeilijk te verbeteren of te genezen vanwege de consistentie in het ontwerp van computercomponenten zoals de muis en het toetsenbord, maar sommige bedrijven lopen voorop met technologieën zoals Touch screen monitoren die stress verminderen op de hand en pols. Werkgevers in grote bedrijven nemen ook maatregelen om CTS te verbeteren door het implementeren van frequente werkonderbrekingen en werkrotatieprocedures om ervoor te zorgen dat werknemers niet uren aan een enkele computer werken. “Een hoger niveau van intensiteit van computerwerk resulteert in een hoger risico voor CTS.

Vergelijkbare artikelen

Gamen

7 jaar geleden 0

Computer bouwen

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.