Het weer

Soms als je naar buiten kijkt en naar het wolken kijkt, dan vraag jezelf toch wel af wat er allemaal in die wolken zit en hoe het zou voelen om een wolk aan te raken. Nou laat ik uitleggen wat er allemaal in een wolk zit en hoe het ontstaan is. Een wolkje bestaat uit kleine maar ook dan hele kleine ijskristallen of waterdruppeltjes. Dat wordt ijswolken of waterwolken genoemd. Er komen ook vaak wolken die gemengd zijn die voorkomen dat zijn dan water en ijs door elkaar. Er zijn veel verschillende wolken een heel bekende is een mist wolk. Mist is heel dicht op de grond. Wolken hoeven niet altijd ver van de grond te zijn. Mist is een wolk met veel druppels water. Het is zo klein dat je het met een microscoop ziet. Je hebt ook cirruswolken dit is dan witachtig en zweeft heel erg boven de grond dit is dan met ijskristallen als een boer dit ziet dan brengen ze zo snel mogelijk hun hooi naar binnen. Je hebt ook cumuluswolken dit zijn de wolken die op grote watten lijken. En als laatst heb je ook stratuswolken deze kan op ieder hoogte voorkomen en stratuswolken maken elkaar breder.

K.N.M.I

Door het K.N.M.I weten we hoe het weer eruit gaat zien morgen, voor heel veel mensen is dit belangrijk want vaak gaan mensen naar werk of ze gaan fietsen of naar buiten zou het handig zijn hoe het weer morgen gaat zijn.
Bij het K.N.M.I zijn ze de hele tijd bezig met het achterhalen van hoe het weer gaat zijn en het meten van de wind. Weet je waar K.N.M.I voor staat? Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut.

Soorten klimaten

De evenaar is een onzichtbare lijn die midden door de aarde heen loopt. De evenaar is de punt waar het zon het meest op schijnt waardoor het rond de evenaar heel warm kan worden. Wij in nederland wonen in een koud klimaat. Maar in afrika is het weer warm klimaat.

Wind en tornado

Er zijn vele soorten weer verschijnselen. Wind is eentje daarvan. Wind wordt vaak in weerberichten genoemd en hoe hard het gaat waaien. Want het is belangrijk voor de mensen die gaan zeilen of gaan fietsen. Maar niet alleen daarvoor maar ook voor de scheepsvaarten is het belangrijk om te weten.
Hoe ontstaat een tornado? Een tornado ontstaat door warme lucht die die zweeft door het lucht. Daardoor krijg je een windstraal waardoor het gaat zweven.
Alles wat in een tornadogebied komt kan meegenomen worden door een tornado,
Gelukkig hebben we geen tornados hier in nederland het komt het meest voor in zuid amerika en zuidoost azië.

De ozonlaag

Ons ozonlaag bevindt zich in onze stratosfeer. Het ligt ongeveer 10 en 40 kilometer boven ons aardoppervlak. Op zo’n hoogte vliegen supersonic jets zoals de Concorde. Ongeveer in die laag is het ozon gas sterk. Het is Ongelijkmatig verspreid en verdeeld.
Ozonlaag is er ook om ons van stralen van de zon te beschermen zodat we niet teveel stralen van de zon binnenkrijgen.

Vergelijkbare artikelen

Kamerplanten

7 jaar geleden 0

Lavendel

6 jaar geleden 0

De tomatenplant

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.