Huis kopen

Het kopen van een huis heeft veel tijd en moeite nodig, maar deze 10 stappen kunnen helpen het huis kopen proces beheersbaar en helpen u de beste beslissingen mogelijk te maken.

Stap 1: Begin je onderzoek vroeger

Zodra u kunt beginnen, lees websites, kranten en tijdschriften met onroerend goed lijsten. Maak een notitie van bepaalde woningen waar u geïnteresseerd bent en hoe lang ze op de markt blijven. Let ook op veranderingen in vraagprijzen. Dit geeft u een gevoel van de woningontwikkeling in specifieke gebieden.

Stap 2: Bepaal hoeveel huis je kan bekostigen

Leners adviseren over het algemeen dat mensen naar huizen zoeken die niet meer dan drie tot vijf keer hun jaarlijks huishoudelijk inkomen kosten als de huiskopers van plan zijn om een aanbetaling van 20% te betalen en een gematigd bedrag van de overige schulden te hebben.

Maar u moet deze bepaling maken op basis van uw eigen financiële situatie. Gebruik onze Affordability Calculator om te zien hoeveel huis u zich kan veroorloven.

Stap 3: Krijg krediet voor uw hypotheek

Voordat u begint met het zoeken naar een huis, moet u weten hoeveel u daadwerkelijk kunt uitgeven. De beste manier om dat te doen is om voor een hypotheek te worden gekwalificeerd. hoeft u enkel financiële informatie te verstrekken aan uw hypotheek bankier, zoals uw inkomen en het bedrag van de besparingen en investeringen die u heeft. Uw kredietgever zal deze informatie beoordelen en u vertellen hoeveel we u kunnen lenen. Dit vertelt u de prijsklasse van de huizen waar u naar kijkt. Later kunt u vooraf een creditcard aanvragen, waarbij u uw financiële documenten (W-2 statements, paycheck stubs, bankrekening verklaringen, enz.) Moet verstrekken zodat uw kredietgever uw financiële status en krediet kunt verifiëren.

Stap 4: Zoek de juiste makelaar

Makelaars zijn belangrijke partners wanneer u een huis koopt of verkoopt. Makelaars kunnen u nuttige informatie geven over woningen en wijken die niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor het publiek. Hun kennis van het huis kopen proces, onderhandelingsvaardigheden en vertrouwdheid met het gebied waarin u wilt leven kan zeer waardevol zijn. En het beste van alles, het kost u niets om een agent te gebruiken – ze worden gecompenseerd door de commissie die door de verkoper van het huis betaald is.

Stap 5: Winkel voor uw huis en maak een bod

Begin met het toeren van woningen in uw prijsklasse. Het kan handig zijn om notities te maken (met behulp van deze handige checklist) op alle huizen die u bezoekt. U zult veel huizen zien! Het kan moeilijk zijn om alles over hen te herinneren, zodat u wellicht foto’s of video’s wilt maken om u te helpen elk huis te herinneren.

Zorg ervoor dat u de kleine details van elk huis bekijkt. Bijvoorbeeld:

Test de loodgieterswerk door de douche te laten lopen om te zien hoe sterk de waterdruk is en hoe lang het nodig is om warm water te krijgen
Probeer het elektrische systeem door de schakelaars aan en uit te zetten
Open en sluit de ramen en deuren om te zien of ze goed werken
Het is ook belangrijk om de buurt te evalueren en een notitie te maken van dingen zoals:

Zijn de andere woningen op het blok goed onderhouden?
Hoeveel verkeer krijgt de straat?
Is er voldoende straatparkeren voor uw familie en bezoekers?
Is het gunstig gelegen nabij interessante bezienswaardigheden: scholen, winkelcentra, restaurants, parken en openbaar vervoer?
Neem zoveel tijd als je het juiste huis nodig hebt. Werk dan samen met uw makelaar om een eerlijk bod te onderhandelen op basis van de waarde van vergelijkbare woningen in dezelfde buurt. Zodra u en de verkoper overeenstemming hebben bereikt over een prijs, gaat het huis in beslag, wat is de tijd die nodig is om alle resterende stappen in het huis kopen te voltooien.

Stap 6: Krijg een huis inspectie

Typisch zijn de koper aanbiedingen afhankelijk van een huiscontrole van het pand om te controleren of er tekenen zijn van structurele schade of zaken die nodig kunnen zijn. Uw makelaar zal u normaal gesproken helpen om deze inspectie te laten uitvoeren binnen een paar dagen nadat uw aanbieding door de verkoper is geaccepteerd. Deze onvoorziene bescherming beschermt u door u de mogelijkheid te bieden uw bod opnieuw te onderhandelen of te onttrekken indien de inspectie aanzienlijke materiële schade oplevert.

Zowel u als verkoper zullen een rapport ontvangen over de bevindingen van de huis inspecteur. U kunt dan beslissen of u de verkoper wilt vragen om iets op het onroerend goed op te lossen alvorens de verkoop te sluiten. Voordat de verkoop sluit, krijgt u een doorgang van het huis, waardoor u de mogelijkheid krijgt om te bevestigen dat er overeengekomen reparaties zijn gemaakt.

Stap 7: Werk met een hypotheek bankier om uw lening te selecteren

Lenders hebben een breed scala aan goedkope lening programma’s en een reputatie voor uitzonderlijke klantenservice. U heeft veel vragen wanneer u een huis koopt, en met een van onze ervaren, responsieve hypotheek bankiers kunt u het proces veel makkelijker maken.

Elke huis koper heeft zijn eigen prioriteiten bij het kiezen van een hypotheek. Sommigen zijn geïnteresseerd in het zo laag mogelijk houden van hun maandelijkse betalingen. Anderen zijn geïnteresseerd in het verzekeren dat hun maandelijkse betalingen nooit stijgen. En anderen kiezen nog een lening op basis van de kennis dat ze binnen enkele jaren weer zullen bewegen.

Stap 8: Laat het huis beoordeeld worden

Lenders zorgen ervoor dat een taxateur een onafhankelijke schatting geeft van de waarde van het huis dat u koopt. De taxateur is lid van een derde partij en is niet direct verbonden met de kredietgever. De beoordeling laat alle betrokkenen weten dat u een eerlijke prijs betaalt voor het huis.

Stap 9: Coördineer het papierwerk

Zoals u zich kan voorstellen, is er veel papierwerk betrokken bij het kopen van een huis. Uw kredietverstrekker zal ervoor zorgen dat een titel bedrijf al het papierwerk behandelt en ervoor zorgt dat de verkoper de rechtmatige eigenaar is van het huis dat u koopt.

Stap 10: Sluit de Verkoop

Bij het afsluiten ondertekent u al het papierwerk dat u nodig heeft om de aankoop af te ronden, inclusief uw lening documenten. Het duurt meestal een paar dagen voordat uw lening wordt gefinancierd nadat het papierwerk aan de kredietgever is teruggegeven. Zodra de cheque is afgeleverd aan de verkoper, bent u klaar om in uw nieuwe woning te verhuizen!

Vergelijkbare artikelen

Mozaïek tegels

6 jaar geleden 0

Keramische tegels

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.