Het weer in Antalya

Antalya is zegenrijk met een geweldig mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt dat het in Antalya eigenlijk voornamelijk zomers weer is en in de zomer maanden dat de zon zich talrijk laat zien. In de winter maanden is het voornamelijk grijzer en natter, toch is het naar aanleiding van de aantal temperatuur graden kortweg mild te benoemen. Voor mensen die de winter graag vermijden en die niet zoveel zon vragen maar toch liever de kou graag zouden ontvluchten, is Antalya dan dus een ideale bestemming.

Zon

Met gemiddeld 2800 tot 3000 uur aan zonnestraal per jaar kan je zeggen dat Antalya een zonnige vakantie locatie is. Nog aantrekkelijker wordt het pas als je ziet naar het hoeveelheid zonne-uren in de hectische maanden. De zon straalt dan zo ongeremd dat je af en toe dagen hebt waar je geen wolkje meer aan de lucht te zien is. Sinds september loopt de kans op om heldere aanwezige bewolking meer toe. In de seizoen november tot mei is er soms zelfs sprake dat er van meer ure waarin de zon door de wolken wordt verstopt in plaats van dat de zon zichzelf zichtbaar is. Bovendien is er ook een grote kans dat een sluierbewolking de zon kan filtert.

Neerslag

In de maand juli & augustus is er een kleine kans op onweer of regen. Realistisch gezien komt er wel is een moment waarin er een paartijd regen kan vallen dan enkel één of 2 dagen per maand voorkomt. Er kan echter soms ook in de zomers zijn dat je het in juli & augustus nauwelijks meer regent. Tegenover gestelde hiervan is dat je soms ook wel in de zomers er zomaar spontaan een enorme regenbui kan gaan ontstaan en dat het zelfs een enkele weren voor kan komen. Je moet in het populieren seizoen toch niet bang zijn dat er een hele week vol kan gaan bewolking en regen zult hebben. Die mogelijk bestaat wel dat in het vroege voor af gaand seizoen en in het ver naseizoen. Enorm groot is de kans er niet, maar wel echt. Volgens het najaar voortgang maakt neemt de grote kans op regen toe. In september & oktober komt de regen boven alles in de figuur van onweersbuien. Na een bepaalde tijd wanneer de winter in beeld komt gaat de regen ook steeds meer komen tijdens luchtige regenbuien of ook momenten met lichte regen. In de maand februari & maart valt er ongeveer 1 procent van de gehele hoeveelheid regenval in de figuur van natte sneeuw.

Antalya in de zomervakantie

In Nederlands begint de zomervakantie met de warmste periode in Antalya. Bijna alle dagen worden de temperaturen s `middag rond de 30 °c of warmer. Er kunnen zelfs dagen zijn dat de temperatuur veertig graden of meer wordt. Voor wie sportief bezig wilt zijn dan kan het al op een bepaalt moment snel te warm gaan worden om dit te doen in deze seizoen. Overdag kan vooral het beste verkoeling opzoeken in de schaduw of het zwembad. Als dit alles wat je zoekt voor weer in een vakantie locatie dan is Antalya ideaal voor jouw!

Vergelijkbare artikelen

Alles over Ghana

2 jaar geleden

Istanbul

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.