Henry FORD

We kennen de welbekende automerk FORD allemaal wel het is namelijk een van de grootste autofabrikanten ter wereld, maar hoe is het nou eigen ontstaan en wie is de oprichter van dit auto merk?

Het verhaal achter Ford

De oprichter van het automerk Ford is de enige echte Henry Ford, Henry Ford had altijd al oog voor vaardigheden. Dit vond zijn vader alleen helaas wat minder, hij had liever dat Henry een boer werd en op het platteland ging werken destijds. Henry had hier helemaal geen oog voor en wou zijn vader bewijzen dat het hem zou lukken.
Henry Ford heeft meerdere baantjes op jongere leeftijd gehad voordat hij echt begon als autofabrikant, sterker nog hij begon pas als autofabrikant toen hij op 65 jarige leeftijd was gekomen. Ook is het zo dat Henry Ford zijn aller eerste auto heeft gemaakt een lange periode voordat hij begon aan ‘the company Ford’

Stappen tot succes

Het begon allemaal in 1899 met Henry Ford zijn eerste bedrijf, dit bedrijf heeft hij kunnen oprichten met wat hij heeft verdiend van zijn ‘Quadricycle ontwerp’.
Dit bedrijf noemde hij Detroit automobile company, dit bedrijf ging alleen al heel snel failliet. Nadat zijn eerste company geen succes was, besloot hij er nog een te starten, maar ook dit pakte niet goed uit. Henry Ford werd als het ware gedwongen te stoppen met het bedrijf. Henry heeft het goed kunnen oppakken en heeft in 1903 het bedrijf Ford Company kunnen oprichten, dit leed tot grote succes en naar veel vraag op de markt

Echtgenoten Henry FORD

Henry FORD is ook getrouwd geweest met Clara Bryant, Clara maakt ook onderdeel uit van zijn verhaal omdat zij hem vanaf het begin steunde in dit proces. Clara Bryant zelf was ook hard op weg naar een goede toekomst, Clara werkte namelijk als een suffragist en werd specialist in de women’s Hall Of Fame.
Clara Bryant en Henry Ford zijn getrouwd geweest van 1888 tot en met 1947. Daarnaast hadden zij samen vijf kinderen, met Edsel Bryant Ford als opvolger van zijn vader.
Clara Bryant is te overlijden gekomen in het jaar 1950 en Henry FORD kwam te overlijden in het jaar 1947.

Hoe staat Ford er momenteel voor

Zoals we allemaal weten is Ford een van de grootste autofabrikanten ter wereld, maar ook grote fabrikanten als deze kunnen flinken klappen ontvangen op de bedrijfsmarkt.
In 2008 ging het namelijk rond dat het niet heel goed ging met de meeste autofabrikanten dit komt voornamelijk door de binnenlandse crisis die er toen was, dit werd echter in 2010 goed opgepakt door Ford, het bedrijf begon langzamerhand meer winst te maken.
Het begon steeds beter te gaan met Ford doordat het bedrijf nieuwe modellen op de markt verkocht, deze modellen waren wat kleiner en zuiniger oftewel minder in prijs.
Dit was natuurlijk goed nieuws voor degene die zich geen dure auto konden veroorloven.
In het jaar 2012 maakte de fabrikant een winst van maar liefst 5,6 miljard Dollar, de fabrikant heeft hiermee een groot deel van zijn schulden kunnen afbetalen alhoewel De fabrikant er nog niet is.

Henry Ford is helaas uiteindelijk op 88 jarige leeftijd ter overlijden gekomen, maar heeft een bedrijf achter zich gelaten die in goede handen is van zijn volgelingen ook is het wereldwijd bekend met tientallen modellen op de markt.

Vergelijkbare artikelen

Exclusieve auto’s

2 jaar geleden

Only registered users can comment.