Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn natuurlijk niet te ontbreken bij geweldig weer. Op het balkon, in de tuin, het kan allemaal. Al heb je maar een buitenruimte, is een tuinmeubel al gauw echt genieten. In dit artikel is van alles te lezen over allerlei verschillende tuinmeubelen.

Verschillende soorten tuinmeubelen

Er bestaan verschillende soorten tuinmeubelen. Hierin maken we onderscheid tussen loungemeubelen, dinnersets, parkbankjes, en niet te vergeten de romantische loveseats. Voor elke tuin of balkon horen weer andere tuinmeubel, waar jij gelukkig van wordt.

De dinnersets

Als je veel ruimte in jouw tuin hebt, is dit absoluut het ideale meubel voor jou. Ook is het geweldig voor mensen die houden van lekker buiten eten in de zomer, of wanneer je wilt. Een dinnerset bestaat vaak uit een wat hogere tafel met ongeveer 6 tot 4 stoelen eromheen. Vaak kunnen de stoelen in verschillende posities voor je rug. Dus zo kun je de stoelen ook prima gebruiken om lekker te kunnen zonnen, en achterover te zitten. Wat tegenwoordig erg in is zijn, aluminium of vaste houten stoelen en bijvoorbeeld daarbij een leuk bankje. Maar belangrijk is dat je dan even goed kijkt wat bij jouw tuin precies past. Koop natuurlijk wat jezelf het mooiste en het fijnste vindt, en zorg dat je tuin in 1 stijl centraal staat.

Een heerlijk relaxte lounge set

Heeft u behoefte aan heerlijk kunnen relaxen in de tuin? Of ruimte heeft voor meerdere meubelen in uw tuin, dan is de lounge set voor u gemaakt! Lekker onderuitgezakt de krant lezen of genieten van het lekkere weer, gewoon even heerlijk tot rust komen. Je ziet vaak lounge sets gemaakt van nep riet ook wel ‘wicke’ genoemd.

De parkbankjes

Deze kost heel erg weinig ruimte, en is echt een klassieker, de parkbankjes! Ideaal tuinmeubel voor op het balkon of in jouw tuin. Al heb je een kleine voortuin is deze bank een typisch goede en fijne oplossing hiervoor. Vaak worden deze geleverd met hout, maar er zijn natuurlijk ook vele andere opties. Heerlijk genieten van het zonnetje zonder vele kosten of veel ruimte.

Love seats

De naam zegt het natuurlijk al de love seats zijn de romantische optie van alle tuinmeubelen. Het lijkt een beetje op de parkbankjes. Maar love seats zijn toch wat leukere modellen. Denk bijvoorbeeld aan een heel schattig tafeltje met twee stoelen aan elkaar verbonden, zo kun je lekker tegen elkaar aan kruipen!

Houten meubelen

Houten meubelen zorgen voor een gezellig sfeertje in je tuin. Je kunt deze in alle kleuren verven, en is een echt natuurproduct. Het nadeel is wel dat hout erg vaak telkens weer verkleurt door de zon, daardoor moet je houten meubelen wel om de 2 jaar behandelen. Maar wees niet want soms verkleuren juist prachtig mooi! Naar een beetje een grijze groenige of een grijze tint. Wat belangrijk is, is dat je de houten meubel goed schoon blijft houden zo blijven ze langer goed. Wat nog beter is,

is om er bijvoorbeeld in de winter wanneer het veel regent in Nederland, ze even te bedekken of binnen te zetten.

Vergelijkbare artikelen

Badkamertegels

6 jaar geleden 0

Badkamer

6 jaar geleden 0