Autoveilingen

Je hebt je auto e koop staan, maar komt er maar niet vanaf. Dan is een autoveiling vooral voor jou bedoeld! Maar hoe werkt een autoveiling eigenlijk? En wat is het nou precies? Wij vertellen je aantal belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar een autoveiling gaat.

Wat houdt een autoveiling in?

Het is veiling om je auto te laten veilen, maar dat is wel heel erg simpel gezegd natuurlijk. Maar je hebt wel verschillende veilingen je hebt bijvoorbeeld een veiling voor particulieren en een veiling voor bedrijven. Een veiling kan ook via het internet gaan daar heb je bijvoorbeeld de site Autorola voor.

Proces autoveiling

De eerste stap is het aanmelden van jouw auto. Je geeft een goede omschrijving van jouw auto die je wilt veilen. Ook bepaal je bij je aanmelding de minimumprijs die je wilt hebben voor de auto. Dit kan misschien lastig te bepalen zijn, maar daar kan je bij geholpen worden door een deskundige. Daarna meld je je aan voor de veiling zelf. Een auto veiling is vaak gewoon dagelijks, dus er is altijd wel plek en je auto zou snel geveild worden. Dan kan de veiling beginnen. Het kan wel een beetje duren, zo kunnen de geïnteresseerden even goed nadenken wat ze willen gaan bieden. Je kan een veiling vaak live volgen, maar als je dat niet doet krijg je hoogstwaarschijnlijk gewoon een mail. Als de auto is gekocht spreek je met de koper af wanneer de auto kan worden opgehaald en andere belangrijke zaken. De betaling gebeurt gewoon bij jou thuis, als de koper de auto gaat ophalen.

Meedoen aan een veiling is altijd gratis. Maar als de auto is verkocht komt er een rekening van het de commisie. Dit is zodat de verkoper nooit extra kosten tot zich krijgt.

De voordelen aan meedoen aan een autoveiling

Het veilen van je auto draagt vele voordelen met zich mee. Het is namelijk erg gemakkelijk, je moet je even aanmelden en voor de rest hoef je het eigenlijk te volgen, alles wordt voor je gedaan. Je geeft zelf aan wat voor prijs je aan je auto wilt geven, dit zorgt ervoor dat je weet waar aan je toe bent. Als je je auto zelf niet verkocht krijgt, doet een autoveiling erg gemakkelijk en snel voor je. Het heeft amper kosten. Je betaalt dan wel een commisie als je auto verkocht is, maar deze prijs is zeker niet hoog. Je hoeft niet heel Nederland af te reizen, de koper komt de auto gewoon lekker zelf ophalen. Dit scheelt je erg veel tijd en ook geld natuurlijk!

Nadelen van een autoveiling

Maar helaas, hebben meestal voordelen ook nadelen. Zo heeft een autoveiling ook nadelen. Het kan namelijk zijn dat de biedingen flink tegenvallen, dat hangt af van welke datum jij je auto laat veilen. Soms kijken er natuurlijk veel naar auto’s op autoveilingen, maar de ene dag kijken ze net weer niet. Maar dit is geen groot nadeel, want je kan het alsnog zo vaak proberen als je wilt aangezien het gratis is.

Vergelijkbare artikelen

Enzo Ferrari

3 jaar geleden 0

Henry FORD

3 jaar geleden 0

Auto racen

2 jaar geleden