Iconische auto’s

De Volkswagen Kever is de bekendste Duitse auto tot nu toe, hij werd gebouwd in 1937 tot ongeveer 2003. In geheel zijn er 22 miljoen auto’s geproduceerd binnen deze tijdsperiode. Adolf Hitler gaf de opdracht aan Ferdinand Porsche om een auto te maken voor het Duitse volk. Dit wilde hij zodat zijn volk ter beschikking was van een goedkoop auto voor gezinnen. Dankzij Adolf Hitler kon de productie plaats vinden , maar door de industrie tijdens de oorlog kon de Volkswagen kever niet gepresenteerd worden als een auto voor het Duitse volk. Na de tweede wereldoorlog werden de auto’s geproduceerd in het Britse gedeelte van Duitsland. De Britten gingen het produceren van de auto’s oppakken door de herstelbetaling van de Duitsers. De Britten veranderde de naam van het auto naar Wolfsburg. Later werd de autonaam veranderd naar Volkswagen.

Volkswagen T1

Volkswagen T1 is gebaseerd op de Volkswagen Kever , het idee erachter is dat het een bestelbusje moest zijn. Gelijk na de eerste productie werd de Volkswagen T1 heel gewild en veel verkocht. De Volkswagen T1 werd geproduceerd in 1949 tot ongeveer 1968. In het geheel zijn er 2 miljoen auto’s geproduceerd. De Volkswagen T1 kan 105 km per uur rijden. Uiteraard werd hij geproduceerd in Duitsland Hannover omdat , het een Duitse automerk is. Het is zo ontworpen dat zodat, loodgieters en bouwvakkers gereedschapsmaterialen mee konden nemen. Door de hulp van de klassieke ronde vorm en gehele exterieur met grote en meerdere ramen is het een bijzondere auto die erg bekend staat wereldwijd. Tegenwoordig worden ze gebruikt als een reisbus of ze worden al zo klaargemaakt verkocht. Het is ideaal om lange afstanden af te leggen en met je vrienden of partner te reizen. Naderhand werd de T2 versie uitgebracht , qua uiterlijk lijkt de T2 niet op de klassieke T1.

Mini Cooper

Mini Cooper meerdere factoren hebben invloed gehad op de succes van de Mini Cooper. De eerste factor was dat de Mini Cooper bereden werden door bekende mensen waardoor de Mini Cooper zelf bekend werd. Het begon al in de jaren 60 dat de bekende mensen erin reden zoals Twiggy en John Lennon. De Mini Coopers worden tot het heden nog steeds geproduceerd en blijft een succesvolle automerk. de klassieke Mini Coopers worden niet meer geproduceerd sinds 1998. De eerste naam van de Mini Cooper was Morris Mini-Minor , dit word niet meer gebruikt. De eerste Mini Cooper had 621 AOK als de bekende kentekenplaat en de auto zelf is wit van kleur. Nadat ze stopten met het produceren van de klassieke Mini Cooper werden BMW’s veel geproduceerd en verkocht.

Citroën 2CV

Citroën 2CV is gemaakt voor de Franse bevolking in 1935. De Citroën 2cv werd de volksauto van Frankrijk. De productie werd stop gezet tijdens de tweede wereldoorlog maar , 12 jaar na de oorlog werd de auto in productie gebracht. Bovendien werd die ook tentoongesteld aan het Franse volk. En gelijk werd het succesvol aangezien er na de oorlog er slechte auto’s waren overgebleven en bovendien wat de Citroën 2CV erg betaalbaar voor het volk. Na 1990 werd de productie stop gezet maar , de Citroën 2CV blijft een gewilde auto.

Vergelijkbare artikelen

Auto racen

2 jaar geleden

Tol Zwitserland

2 jaar geleden