Haverpannenkoeken recept

Het lekkere recept

Wil jij nou ook van die lekkere haverpannenkoeken zelf thuis simpel en overheerlijk maken. Blijf dan vooral doorlezen. Heb je geen zin om uren in de keuken te staan dan is dit het perfecte recept voor jou en vooral als je het maakt voor de kleine kindjes. Het recept voor haver pannenkoeken neemt in totaal maar 20 minuutjes van je tijd in beslag dit betekend dat je in weinig tijd een over heerlijke maaltijd op tafel hebt staan. Je moet natuurlijke alle ingrediënten in huis halen van de supermarkt en dan kan je beginnen met het maken van de lekkere haverpannenkoeken.

Ingrediënten (10 pannenkoeken)

Wat heb je nodig? De Ingrediënten gaan als volgt.

  • 75 grm havermout
  • 150 grm bloem
  • 2 eitjes
  • 180 ml melk
  • 2 th/l bakpoeder
  • 2 banaantjes
  • 1/2 theelepel kaneel
  • zout
  • olie

Stappenplan hoe je lekkere haverpannenkoeken kan maken

Stap 1:

Mix de havermout fijn en prak vervolgens  1 van de 2 banaantje fijn totdat je een fijn geprakte papje krijgt. Mix dan vervolgens de havermout en de bloem met elkaar en gooi er dan de zout, melk, geprakte banaan, eitjes, bakpoeder en klein snufje olie. Meng daarna alles grondig goed na.

Stap 2:

Bak van het beslag vervolgens prachtige kleine pannenkoeken dit in de grootte van ong 3 in een koekenpan. Waarna je die daarna met beleid omdraait.

Stap 3:

De plakjes banaan serveer je dan naast de overheelijke zelf gemaakte pannenkoeken en bij voorkeur kun je er wat maple syrup of stroop bij toevoegen en vergeet natuurlijk niet de poedersuiker.

Bereiding van de fruitsaus (bij eventuele voorkeur)

Doe een beetje olie in een steelpan waarna je dit gaat verwarmen en doe er het diepfries fruit er in en zet dit op het vuur met een lage stand. Voeg bij voorkeur een beetje citroensap toe waarna je het diep fries fruit met beleid roert todat het een soort van sausje word. Denk er wel om dat je wat fruit wel nog heel laat. Dit mengsel kan je vervolgens met behulp van een lepel over de stapel met over heelijke haverpannenkoeken kan gieten.

Serveren

Ziezo je hebt lekkere haverpannenkoeken gemaakt met daarbij een heerliijke diepfries sausje gemaakt in een redelijke korte tijd. Nu kan je ze gaan serveren en iedereen lekker aan tafel roepen. Tast toe en lekker smullen.

Bereiding havermout ontbijtkoek

Stap 1:

Je gaat als eerst de oven voor verwarmen en dit doe je op 160 graden. Je bekleed het cakeblik met 1 velletje bakpapier of je kan het invetten met olie. Voeg in 1 grote kom de honing de eieren en de amandeldrink toe. Klop dit vervolgens met behulp van een staafmixer door elkaar heen.

Stap 2:

Je pakt een kom erbij en daarin doe je de spelt meel, koekkruiden, haversmoutmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en als laatst het zout.

Stap 3:

Vervolgens voeg je bij het eimengsel ook de droge ingrediënten en dit roer je goed door elkaar heen met behulp van ene staafmixer. Zorg ervoor dat he tbeslag stevig is en niet vloeibaar. Schep dit alles vervolgens in het bakblik waarna je dit ong 1 uur in de oven legt totdat het mooi goudbruin is gebakken.

Nou in 3 simpele stappen heb je als extraatje een lekkere havermout ontbijtkoek erbij gemaakt.

Eet smakelijk

Vergelijkbare artikelen

Soto-Ayam

2 jaar geleden

Avocado salade

7 jaar geleden 0

Only registered users can comment.