American Pancakes

Het is weekend en je blijft lekker thuis. Je wilt een heerlijke ontbijtje maken maar bent de broodje hagelslag helemaal zat. Nou dan heb ik het perfecte ontbijtje voor jou en je gezin. Probeer dan zekker de lekkere American pancakes. Ze zijn makkelijk en snel te maken. Wil jij nou ook zo een overheelijke pancake maken blijf dan vooral door lezen. Het neemt maar ene half uurtje van je tijd in beslag.

Wat heb je allemaal nodig om je American pancake te maken?

Je hebt als volgt nodig

Ingrediënten ( voor 2/3 personen)

  • 20 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eitje
  • 150 ml (melk
  • Klontje boter

Zodra je alle ingrediënten bij elkaar hebt verzamelt kan je aan d slag gaan met het maken van je lekkere American pancakes.

Stap 1:

Smelt de boter in een klein pannetje en zet het op een laag vuurtje. Meng  vervolgens de bloem, suiker, bakpoeder en een klein snufje zout in een kom.

Stap 2:

Klop daarna het eitje los met de melk en de gesmolten boter in een andere kom . Giet vervolgens de mengsel bij de droge ingredienten erbij. Roer alles goed fijn door elkaar. Het is geen probleem als het wat klonterig word dat is juist de bedoeling.

Stap 3:

Nu kan je gelijk aan de slag met de american pancakes te maken. Smelt weer een klontje boter in een andere pan maar zorg er dit keer voor dat die pan erg heet word.

Stap 4:

Schep dan iedere keer met een opscheplepel de beslag in de pan. Laat ze zo zo’n 5 min bakken of totdat de bovenkant er droog uitziet. Draai ze dan om en laat ze nog zo een minuutje bakken tot ze mooi goudbruin worden. Doe dit totdat al je beslag op is en smullen maar.

Wil je er nou wat extratje erbij dan kan je natuurlijk ook een lekkere zelfgemaakte suasje erbij maken ? Ben je benieuwd hoe dat gaat lees dan verder.

Ook voor dit heb je nog een paar ingredienten nodig.

Wat heb je nodig?

  • Klontje boter
  • 2 theelepel maple syrup/honingsiroop.
  • 1 banaantje

Ook bij dit als je alles allemaal hebt verzamelt kun je gelijk aan de slag.

Je begint als volgt.

Stap 1:

Maak de pan met boter en met de maple syrup/honingsiroop warm. Zodra de boter is gesmolten kan je gelijk de banaan in de pan gooien.

Stap 2:

Maar zorg er wel voor dat je de banaan in stukjes hebt gehakken dat gaat makkelijker tijdens het koken. Laat vervolgens dit op laag vuur gaar worden. Wacht ong 2-3 min dan is het zo goed als klaar.

TIP:

Als je het allemaal nog meer lekkerder wilt hebben (en een beetje gezond) doe er dan verse fruit erbij. Dat maakt het allemaal af. Denk dan bijv. aan aardbei, blauwe bosbessen, ananas en al die andere fruit. Iedereen heeft ook een andere smaak het is maar wat je lekker vind.

Ik zou zeggen eet smakelijk en geniet van je heerlijke ontbijt.

Vergelijkbare artikelen

Eierdooier recept

6 jaar geleden 0

Stroopwafel

6 jaar geleden 0

Pompoentaart

5 jaar geleden 0

Only registered users can comment.