Griepprik

De griepprik is een vaccinatie die je krijgt om griep voor te komen. Dit is niet voor iedereen maar voor mensen met een medische aandoening waarbij griep ernstig is of bij ouderen van 60 jaar en ouder. Wat is griep nou eigenlijk en hoe gaat het te werk, dit geldt hetzelfde voor de griepprik. Lees hier meer over de griepprik en de voor- en nadelen ervan. Ook vertel ik of je recht hebt op de griepprik of niet.

Wat is griep

Voordat we het over de griepprik gaan hebben is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat griep werkelijk is. Een andere naam voor griep is Influenza. Griep is besmettelijk, je kunt andere besmetten doordat het virus dat jij in je hebt wat de griep veroorzaakt overgaat naar de ander. Vele denken dat wanneer je verkouden bent dat ook telt als griep hebben. Toch komt deze kwaal van andere virussen en niet van het griepvirus alleen. Griep is nogal bekend in Nederland en komt het meest voor in de winter.

Hoe werkt het

Hoe gaat griep te werk, omdat het griepvirus erg besmettelijk is kan een persoon al besmet worden door alleen al met elkaar te praten. Dit komt doordat je de deeltjes die het virus dragen in de lucht zitten en deze kun je dan inademen. Griep wordt vooral overgedragen door hoesten of doordat het virus op voorwerpen zit. Je zou denken dat je heel gemakkelijk ziek kunt worden maar niet iedereen wordt ziek wanneer ze besmet zijn geraakt met het griepvirus.

Wie kan de griepprik krijgen

Iedereen kan griep krijgen, vooral als je woont of werkt op een plek waar het dichtbevolkt is. De griepprik is bedoeld voor mensen die het griepvirus erg slecht opvatten. Elk jaar word er een uitnodiging gestuurd voor de griepprik, omdat het griepvirus elk jaar een beetje veranderd. Daarom kun je dus altijd griep krijgen. Mensen met een suikerziekte, longziekte, nierziekte, 60 plussers en problemen hebben met het hart zijn uitgenodigd voor een griepprik. Ook mensen die last hebben van de luchtwegen of een lage weerstand hebben. De griepprik kan ieder persoon in principe krijgen. Je betaalt alleen wel zelf ervoor in plaats van dat je het gratis zou krijgen. Baby’s onder de 6 maanden en mensen die koorts hebben mogen deze prik niet toegediend krijgen.

Voordelen en nadelen van de griepprik

Wanneer je recht het op de griepprik, dan kan dit voor jou vele voordelen bieden. Het is namelijk zo dat wanneer jij griep hebt. De griep niet meer ernstig is dan ervoor. Griep kan namelijk erg zijn als je bijvoorbeeld aandoeningen hebt aan je luchtwegen of aan je nieren. De nadelen ervan zijn dat mensen zich nogal onzeker voelen bij de prik. Dit komt door de stoffen die in de vaccinatie zitten. Er zit namelijk al een griepvirus in de vaccinatie maar die is ondertussen al dood en dat zorgt voor onzekerheid. Naast de onzekerheid van de griepprik heeft het ook bijwerkingen. Dit kan bijvoorbeeld hoofdpijn zijn of geen lust hebben.

Vergelijkbare artikelen

Spiritualiteit

7 jaar geleden 0

Parfum

5 jaar geleden 0

Lichaamstype

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.