Hamster als huisdier

Een hamster kiezen

Hamsters zijn populaire huisdieren voor kinderen. Het zijn kleine knaagdieren die meestal ongeveer twee jaar oud zijn en meestal het beste zijn als ze alleen worden gehuisvest. Hamsters zijn er in verschillende kleuren en rassen. Verschillende rassen staan bekend om hun onderscheidende eigenschappen. Lees meer over de keuzes voordat je er een uitkiest om mee naar huis te nemen:Chinese hamsters: deze kleine hamsters zijn niet zo gewoon als andere soorten hamsters. Veel mensen verwarren ze vaak met dwerghamsters.Dwerghamsters: Er zijn verschillende soorten dwerghamsters, zoals Roborovskis en Russen, en ze lijken op Chinese hamsters.Syrische hamsters: Syrische hamsters zijn er in verschillende kleurvariaties en gaan op verschillende namen, zoals gouden en teddyberen.

Zorg ervoor dat de hamster die jij kiest, gezond is

Niet elke hamster in de dierenwinkel is van optimale gezondheid. Verhuizing van leverancier naar winkel naar een nieuw huis kan een stressvolle periode zijn voor babyhamsters, en ze zullen er vaak ziek van worden. Leer hoe u een gezonde hamster kiest en waar u op moet letten nadat u hem mee naar huis neemt.Jonge hamsters zijn het best om te temmen, omdat ze vanaf het allereerste begin waarschijnlijk vriendelijker zijn. Kies een actieve hamster en een die er niet uitziet alsof hij een natte achterkant of tranende ogen heeft. Als een kooi een paar zieke hamsters lijkt te hebben, is het waarschijnlijk het beste om geen hamster uit die groep te kopen, omdat hamsterziekten zeer besmettelijk zijn.

De kooi

Er zijn veel hamster kooi-opties online beschikbaar en bij dierenwinkels, maar sommige kooien zijn beter dan andere. Verschillende kooien, bijvoorbeeld die met alle buizen en kleuren, zien er misschien cool uit maar zijn niet erg functioneel en moeilijk schoon te maken. Een aquarium is geen goede keuze voor hamsters om in te leven vanwege een gebrek aan geschikte ventilatie. Je moet ook rekening houden met het feit dat kleinere hamsterrassen verschillende kooiaanden hebben dan de grotere Syrische rassen.Ongeacht welke hamster je kiest, het is een goed idee om je hamsterkooi helemaal klaar te zetten met beddengoed, een waterfles, een wiel, kauwspeeltjes en andere benodigdheden voordat je ze naar huis brengt.

Hamster Dieet

Is die in de winkel gekochte zak zaadmix echt het beste voor je hamster? Waarschijnlijk niet, omdat hamsters een verscheidenheid aan andere eiwitten, fruit of groenten nodig hebben om ze gezond en gelukkig te houden. Ook kan uw hamster de volledige variëteit van de zaden plukken en kiezen en niet eten, wat resulteert in een onevenwichtige voeding. Kies in plaats daarvan een gepelleteerd dieet en vul het aan met een verscheidenheid aan andere veilige voedingsmiddelen.

Hamsters temmen

Hakt je hamster? Uw kind wil misschien niet eens met de hamster spelen nadat hij gebeten heeft. Je kunt leren hoe je bijten kunt bestrijden door bijvoorbeeld je hamster niet te verbazen. In plaats daarvan, verleid het om in je hand te klimmen en zijn vertrouwen te winnen. Leer hoe je omgaat met je hamster, zodat jullie allebei gelukkig zijn.

Speelgoed voor hamsters

Hamsters hebben activiteiten en verrijking nodig om hen gelukkig en gezond te houden. Ze hebben ook kauwspeeltjes nodig om hun tanden netjes te houden en bij te knippen. In dierenwinkels zijn allerlei hamsterspeelgoed te vinden en ook andere speelgoed voor knaagdieren van huisdieren werken vaak als speelgoed voor hamsters. Je kunt zelfs een deel van je eigen speelgoed maken.Onderzoeksspeelgoed om ervoor te zorgen dat u de meest geschikte krijgt voor de hamster die u kiest:

Hamsters fokken

Het fokken van hamsters is niet iets dat de casual hamster-eigenaar zou moeten doen. Het is het best overgelaten aan hamster fokkers die fokken voor specifieke kwaliteiten en temperamenten. Maar ongelukken gebeuren en soms, onbewust, eindigt u met babyhamsters of een zwangere hamster. Leer een beetje over hamsterkweek en kijk wat je kunt verwachten van een zwangere hamster.

Vergelijkbare artikelen

Dinosaurus museum

6 jaar geleden 0

De wasbeer

5 jaar geleden 0

Australische herder

2 jaar geleden

Only registered users can comment.