Griekse Salade

Choriatiki, de benaming voor een heerlijke Griekse benaming. Deze Griekse salade is misschien wel de meest voorkomende salade in een tavernes en restaurants gevestigd in Griekenland. In deze heerlijke salade zitten verschillende verse groentes zoals komkommer en tomaat, maar om zeker niet te vergeten zit hier ook de feta en olijfolie in. Het kan zo zijn dat je op vakantie bent naar Griekenland en je bent in een klein dorpje aan het eten, dan is het gebruikelijk dat de lokale bevolking soms een eigen ingrediënt toevoegt. Deze salade is ook nog eens erg eenvoudig zelf te maken, maar zal altijd wel wat anders smaken dan in Griekenland. De tomaten in Griekenland zijn iets zoeter dan de tomaten die wij hier in Nederland hebben. Hier zal je ook een lekker recept vinden voor een goede Griekse salade.

Het recept is bedoeld voor 4 personen, het duurt niet lang om klaar te maken, denk aan ongeveer 15 tot 20 minuten. Benodigde ingrediënten: één komkommer, drie tomaten, twee in ringen gesneden paprika (groen), één ui (in dunne ringen gesneden), zes eetlepels olijfolie, twee eetlepels azijn, peper en zout, 100 g Feta kaas, één theelepel oregano en een aantal zwarte olijven.

Om mee te beginnen gaan we de tomaten afwassen en deze in kleine stukjes snijden. Hierna gaan we de komkommer schillen en deze in kleine blokjes snijden. Doe dan de blokjes komkommer in een slabak en doe hier dan ook de tomaten stukjes bij. Doe dan hierna ook de ringen paprika en ui in de schaal. Dan gaan we nu een sausje maken, doe wat olijfolie, azijn en wat peper en zout bij elkaar en roer dit even door. Dan kun je deze heerlijke saus over de salade heen schenken en beginnen met het snijden van de feta kaas, snijd deze in blokjes. Dan kun je nu de blokjes feta kaas op de salade samen met wat zwarte olijven en bestrooi het erna met oregano. Deze heerlijke Griekse salade kan bij veel verschillende gerechten geserveerd worden. Ook is het een goed alternatief voor een voorgerecht. Een goede tip is, maak deze heerlijke salade eens in de zomer, voor bij de barbecue.

Je kan deze salade net zoals de Grieken op je eigen manier klaarmaken. Er zijn ontelbare mogelijkheden die deze salade lekker kunnen maken. De Grieken maken ze vaak op hun eigen manier, zij gebruiken vaak verse groente en feta uit Griekenland. De producten uit Griekenland smaken anders dan die wij hebben in Nederland, dus zal de salade ook wel wat anders smaken.

Het serveren van deze lekkere salade kan het beste gebeuren als deze salade nog koud is. Houd deze Griekse salade dus goed koel en serveer hem pas op het moment dat er gegeten wordt. Hierdoor behoud de salade zijn smaak het beste. Deze Griekse salade is erg lekker voor bij het barbecueën en bij het gourmetten tijdens kerst bijvoorbeeld. Zo kun je deze salade dus in elke periode van het jaar eten, het is een lekkere frisse salade voor in de zomer en het ook nog eens erg lekker voor in de koude winter tijden.

Vergelijkbare artikelen

Ravigotte saus

6 jaar geleden 0

Wat is Speculaas

6 jaar geleden 0

American Pancakes

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.