Het ontstaan van bluetooth

Bluetooth is eigenlijk ontstaan rond 1995. In 1995 werd dat voornamelijk gebruikt voor mensen die in dienst waren als militair. Vervolgens werd bluetooth zo uitermate beroemd dat ze besloten om in 2001 ook bluetooth op laptops, telefoons en babyfoons toe te passen. Enkele jaren na dat de bluetooth ook op bepaalde technologieën goed werkte, besloot men om draadloze oortjes en koptelefoons te maken. Zo had onder andere beats by Dre een van de eerste koptelefoons die op bluetooth werkte. Later gingen zelfs ook nog de oortjes over naar draadloos of zelfs naar bluetooth.

Wat zijn Bluetooth oordopjes?

Bluetooth oordopjes (of kort gezegd headset) zijn oordopjes waar ook een microfoon zit ingebouwd. De microfoon zorgt er voor dat je bijvoorbeeld kunt bellen met oortjes en tijdens het gamen in bijvoorbeeld een party kan praten. Verder heb je ook nog koptelefoons met een grote microfoon er aan waar je door heen kunt praten. Tegenwoordig worden de microfoontjes in een oortje en de headsets steeds kleiner en de kwaliteit wordt ook steeds beter.

Soorten bluetooth oordopjes

Tegenwoordig heb je allerlei soorten oordopjes met bluetooth er in. Zo heb je ook koptelefoons met een nog grotere microfoon er in dan bijvoorbeeld een microfoon in de oortjes die eigenlijk een stuk kleiner zijn. Het enige verschil is dat een koptelefoon vaak wat comfortabeler zit en wat beter geluid heeft dan een oortje. Verder brengen het oortje en dan koptelefoon eigenlijk vrijwel dezelfde kwaliteit aan geluid naar de andere gebruiker. Tegenwoordig krijg je zelfs bij een aankoop van een nieuwe telefoon oortjes met daarin een microfoon om zo te kunnen bellen via je mobieltje of smartphone. Tegenwoordig heeft de iPhone ook draadloze oortjes. De prijs hiervan is echt enorm en veel mensen kopen momenteel ook nog niet het oortje van het merk Apple.

Bekende merken

Een van de bekendste merken oordopjes en hoofdtelefoons zijn die voornamelijk van JBL, Bose, Sony, Beats by Dre en het welbekende oortje en hoofdtelefoon van Playstation. Deze oortjes zijn in allerlei verschillende winkels verkrijgbaar. Zo kun je de oortjes en hoofdtelefoons kopen bij allerlei soorten winkels in Nederland en eigenlijk zelfs wereldwijd. Per winkel verschilt de prijs per oortje en kwaliteit.

Handsfree bellen

Handsfree bellen heeft ook veel weg van bluetooth. Tegenwoordig is het zo dat in de nieuwe auto’s van het bouwjaar 2013 of 14 bijvoorbeeld dat die bluetooth hebben ingebouwd in de auto. Als je dan de telefoon koppelt aan de bluetooth van de auto creëer je als het ware een handsfree mogelijkheid. Dan kun je onder andere bellen en muziek luisteren door de speakers van je auto. Hierbij kun je bellen en hoor je de persoon door de speakers heen. Je microfoon zit op dat moment ingebouwd in de auto en kan die persoon aan de andere kant jou gewoon horen. Verder heb je ook nog de Carkit. Met een Carkit plaats je de telefoon in een houder en van daaruit kan je de telefoon over de speakers laten gaan en dan ook handsfree bellen.

Vergelijkbare artikelen

Screen Recorder

5 jaar geleden 0

Verwarmingsketel

7 jaar geleden 0

Computers

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.