Geitenkaas

Geitenkaas is een kaassoort die is gemaakt van geitenmelk. Deze kaas is een van populairste kaassoorten. Het wordt vaak genuttigd als de eerste maaltijd van de dag. Dit komt door de bestanddelen in de kaas die goed zijn voor het lichaam. In geitenkaas zit vooral vet, eiwit en melkzouten.

Er zijn verschillende soorten geitenkaas. Geitenkaas wordt geproduceerd tor halfharde kaassoorten van het Goudse type, zachte geitenkaas en kleine halfharde geitenkaasjes. Met geitenkaas kun je verschillende gerechten maken. In bepaalde landen is geitenkaas niet te missen en wordt het gecombineerd met hun traditionele gerechten. Geitenkaas kan ook gegeten worden op een broodje. Ook in salades kom geitenkaas vaak voor. Mijn lieveling geitenkaas salade is die met granaatappel. De geitenkaas zorgt hier echt voor een frisse smaak.
Geitenkaas wordt in Nederland geproduceerd. Er zijn ongeveer 300 bedrijven die deze kaas produceren. De meeste kaas die in Nederland wordt geproduceerd is platronde kaas. Deze kaas bevat 48% vet. Geitenkaas wordt ook steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen beginnen aan een gezonde levensstijl en kopen steeds meer geitenkaas. Ook doordat de geitenkaas minder vet bevat dan de normale jong belegen kaas. Ook bevat geitenkaas meer eiwitten, wat ook goed is voor het lichaam. De statistieken laten ook zien dat er in Nederland steeds meer kaas wordt gekocht. Ook zijn de kleine snoepkaasjes heel populair bij de jongeren.
Geitenkaas is verkrijgbaar bij de lokale kaasboer of in een supermark. Je kunt er voor kiezen om kale geitenkaas te halen, maar je kunt er ook voor kiezen om gekruide geitenkaas. Dit zijn dan kruiden zoals: selderij, knoflook of bieslook.
Geitenkaas word gemaakt in grote fabrieken en die doen dat door de melk in een grote machine te doen. De melk wordt dan gepasteuriseerd, hierbij worden de bacteriën gedood. Daarna wordt het zuursel en stremsel toegevoegd en dit zorgt ervoor dat melk een geheel wordt. Nu heb je wrongel als resultaat. Het wrongel wordt in het pekelbad gedouwd. Nu dringt het zout uit het bad door de kazen en krijgt het een stevigere vorm. Nu heb je de geitenkaas, het hoeft alleen verpakt te worden en het kan gestuurd worden naar de winkel.
Je kunt zoals ik al eerder had vermeld, de gekste en lekkerste recepten bereiden met geitenkaas. Een van de lekkerste gerechten die er zijn (gemaakt van geitenkaas). Zijn de geitenkaasmuffins met walnoot en gedroogde tomaat. Bij dit recept heb je de Arina geitenkaas Italiaanse kruiden nodig. Maar houdt je iets meer van de Nederlandse keuken dan is de Andijviestamppot met geitenkaas en champignons ook heerlijk. Voor dit gerecht heb je weer de Arina geitenkaas brandnetel nodig.
Wat veel mensen zich afvragen is hoelang de kaas houdbaar is. Deze kaas is heerlijk vers, maar dient wel goed optijd gegeten te worden. Want de schimmel begint al snel op te trekken bij de geitenkaas. Gemiddeld doen mensen 3 á 4 dagen er over om de geitenkaas te consumeren. Langer dan dat (hangt van de kaas af) begint de kaas niet meer goed te worden en kan het beter niet gegeten worden.

Vergelijkbare artikelen

Pepernoten bakken

6 jaar geleden 0

Glazuur maken

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.