Moscow

Moscow is de hoofdstad en de meest bewoonde stad van Rusland, met 12,2 miljoen inwoners binnen de stadsgrens en 17,1 miljoen binnen de stedelijk gebied. Moscow heeft de status van een de federale steden van Rusland.

Moscow in de wereld

Moscow is een grote politieke, economische, culturele en wetenschappelijk centrum van Rusland en Oost-Europa, net zoals de grootste stad geheel in Europa, evenals de grootste stad in heel Europa. Door bredere definities is Moscow onder de grootste stad, zijnde de viertiende grootste metropool, de achtiende grootste agglomeratie, de vijftiende urbangebied, en de elfde grootste met aantal inwoners wereldwijd. Volgens de lijst van rijkste mensen in de wereld, Moscow is gerankeerd als de negende meest dure stad in de wereld en heeft een van de ’s werelds grootste economie, gerankeerd als een globale stad volgends de Globalization and World Cities Research Network, en is ook een van de snelste groeide toeristische bestemming in de wereld volgens de Mastercard Global Destination Cities Index.
Moscow is noordelijkste en koudste megastad en metropool op Aarde. Het is thuis van de Ostankino-toren, de grootste gebouw in Europa; de Federatietoren, de grootste wolkenkrabber in Europa, en de Internationaal Zakencentrum van Moskou. Door z’n territoriale uitbreiding op 1 Juli 2012 zuidwesten in de oblast Moskou, de gebied van de hoofdstad verdubbeld meer dan 1.091 tot 2.511 hectare kilometer en het kreeg een extra bevolking van 233.000 inwoners.

Ligging Moscow

Moscow is gelegen aan de Moskva rivier in het Centraal Federaal District van Europees Rusland, het maakt Moscow het meest bevolkte binneland stad van Europa. De stad is bekend voor z’n architectuur, vooral z’n historische gebouwen zoals de Kathedraal van de Voorbede van de Moeders Gods op de Greppel met z’n felgekleurde koepels. Met over 40 procent van z’n grondgebied bedekt door groen, het is een van de groenste hoofdstad en grote stad in Europa en de wereld, met het grootste bos in een urbangebied binnen z’n grenzen – meer dan elke andere grote steden – zelfs voor z’n uitbreiding in 2012. De stad heeft geserveerd als een de hoofdstad van een progressie van staten, van de middeleeuwen Grootvorstendom Moskou en de daaropvolgende Tsaardom Rusland naar de Keizerrijk Rusland naar de Sovjet-Unie en de hedendaagse Rusland.

Macht van Rusland

Moscow is de machtszetel van de Raad van Ministers van Rusland, zijnde de site van het Kremlin van Moskou, een middeleeuwen stadsvesting dat is vandaag de residentie voor het werk van de President van Rusland. De Moscow Kremlin en het Rode Plein zijn ook een van verscheidende Werelderfgoed in de stad. Beide kamers van de Federatieve Vergadering van Rusland zit ook in de stad. Moscow is beschouwd de centrum van Russische cultuur, diende als de thuis van Russische artiests, wetenschappers en sportfiguren en omdat van de aanwezigheid van musea, academische en politieke instituten en theaters.
De stad is bediende voor een transit netwerk, wat omvat vier internationale vliegvelden, negen spoorwegterminals, tal van trams, monorail van Moskou en een van de diepste metro snelle douanevervoer in de wereld. De metro van Moskou.

Vergelijkbare artikelen

Informatieartikel

4 jaar geleden 0

Poker toernooien

6 jaar geleden 0

Leger

6 jaar geleden 0

Only registered users can comment.